background img
banner
banner

Ένα «σπίτι» που στεγάζει τη μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου!

ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Έννοιες αλληλένδετες και πράξεις που έχουν ως κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο, πολιτισμός και κοινωνική αλληλεγγύη, όχι μόνο συνυπάρχουν αρμονικά φέτος στο «Πάρκο των Χριστουγέννων» στο Αίγιο, αλλά δίνουν το νόημα των Χριστουγέννων στην πράξη. Για πρώτη φορά, στα Ψηλά Αλώνια λειτουργεί το «Σπίτι της Αγάπης» που ο σκοπός του ταυτίζεται απόλυτα με την ελπίδα που πηγάζει από τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Η Αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας, που μαζί με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. συντονίζεται από τη Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, έδωσε φιλανθρωπική διάσταση στην «Ονειροχώρα» με τη λειτουργία του «Σπιτιού της Αγάπης» για την συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών. Υπάλληλοι του Τμήματος καθώς και οι πολύτιμοι εθελοντές του δήμου μας περιμένουν κάθε μέρα τα πρωινά 11.00π.μ. – 1.00μ.μ. και τα απογεύματα 5.00μ.μ. – 7.00μ.μ. να γεμίσουμε το Σπίτι της Αγάπης με τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθώς και παιχνίδια.

Μεγάλη προσπάθεια από υπαλλήλους και εθελοντές

΄΄Και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία αυτήν την περίοδο, των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων΄΄, αναφέρεται στο «κάλεσμα» και η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη επισημαίνει στο Protionline.gr: ΄΄Μέχρι στιγμής, η αγαπημένη μας “Ονειροχώρα”, το όμορφο και χαρούμενο πάρκο της πόλης μας, είναι ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Αιγιάλεια, αλλά σχεδόν για κάθε περιοχή του νομού, καθώς τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισημότητας. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το έργο που συντελείται και από τους εργαζόμενους και από τους εθελοντές που συμμετέχουν, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος μου, είναι αυτό το Πάρκο των Χριστουγέννων, κάθε χρονιά να γίνεται όλο και καλύτερο στο εξής και να φτάσει σύντομα να συγκρίνεται με άλλα ανάλογα πάρκα της Ε.Ε., να κινείται στα πρώτα στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χριστουγεννιάτικων πάρκων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων΄΄.

Κατά πόσο όμως ο κόσμος ανταποκρίνεται επαρκώς στο κάλεσμα προσφοράς και συμμετέχει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών; Η αντιδήμαρχος απαντά: ΄΄Είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται και θα εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας ώστε “το Σπίτι της αγάπης” να μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερα αγαθά. Οι ώρες που είναι ανοιχτό είναι πάρα πολλές, έχοντας ανθρώπους είτε από την Πρόνοια είτε από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” είτε εθελοντικές ομάδες και περιμένει κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει. Όμως μέχρι στιγμής, δεν έχει την ανταπόκριση που περιμέναμε. Καλώ όλο τον κόσμο να ενδιαφερθεί πιο πολύ για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να αποδείξει ότι το αίσθημα προσφοράς τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι μεγάλο και με ανθρώπινο πρόσωπο. Συγκεντρώνονται ζυμαρικά, γάλατα και είδη υγιεινής κυρίως, αλλά και ποσότητες από όλα τα είδη, ενώ δίνεται έμφαση στα τρόφιμα που έχουν μακρά διάρκεια. Θεωρώ ότι η μεγάλη κρίση και η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζει ο μέσος δημότης, είναι ο μόνος λόγος και η αιτία που δεν υπάρχει ανταπόκριση που θα θέλαμε και όχι ότι δεν ενδιαφέρεται να προσφέρει. Υπάρχει πρόβλημα στην μέση ελληνική οικογένεια, υπάρχει οικονομικός προβληματισμός στην κοινωνία και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας΄΄.

Και αιμοδοσία μετά τα Χριστούγεννα

Η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη τόνισε ακόμη ότι η αιμοδοσία που θα γίνει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντική και πρέπει οι δημότες να «αγκαλιάσουν» και αυτή την προσπάθεια, λέγοντας: ΄΄Καλό θα ήταν να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την ενέργεια γιατί το αίμα ίσως είναι το πιο σημαντικό που υπάρχει ως προσφορά κοινωνικής αγάπης και αλληλεγγύης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr