background img
banner
banner

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα Καλάβρυτα

Σταθερή αξία ως προορισμός αποδείχθηκαν για φέτος τα Καλάβρυτα, παρά την αλλαγή του κλίματος που εξακολουθεί να προδιαθέτει τον κόσμο να παραμείνει κοντά στην παραλία για τα Χριστούγεννα αλλά και την αλλαγή του χρόνου…

Από τις παραμονές των Χριστουγέννων ως τα περισσότερα καταλύματα ήσαν πλήρη ενώ η πόλη δέχθηκε χιλιάδες ημερήσιους εκδρομείς και επισκέπτες τόσο κατά την παραμονή των Χριστουγέννων, την Κυριακή που μας πέρασε αλλά και προχθές Τρίτη 26 του μηνός, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Χιλιάδες κόσμου ανηφόρισαν και στο Χελμό καθώς, απουσία επαρκούς ποσότητας με στρώσεις χιονιού, η περίοδος χιονοδρομίας δεν έχει ξεκινήσει, σε λειτουργία βρίσκεται όμως ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας» με δυνατότητα να μεταφέρει χιλιάδες άτομα ανά βάρδια έως και το μέσον του βουνού την περιοχή της «Βαθιάς Λάκκας».

Εκτός από τη βόλτα στο βουνό με το νέο κλειστού τύπου εναέρια καμπίνα που προσφέρει μια νέα εμπειρία φέτος στους χρήστες του Χιονοδρομικού, ανοικτό από τα μέσα του μήνα είναι και το Σαλέ του Χιονοδρομικού. Ήδη αυτή την περίοδο στο χώρο διεξάγονται και μαθήματα ορειβασίας ενώ για την Πρωτοχρονιά έχουν ήδη προγραμματιστεί διάφορα happening.

Εορταστικό χρώμα προσφέρει φέτος ο όμορφος στολισμός του δήμου τόσο στα Καλάβρυτα όσο και τους οικισμούς μαζί με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Και επειδή γιορτές σημαίνουν βόλτες στα ορεινά, όσοι έσπευσαν να ακολουθήσουν το φωτεινό άστρο της περιοχής, αποζημιώθηκαν με εκλεκτούς μεζέδες και γεύματα από τις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες έχουν πάντα τη δική τους… συνεισφορά στην αναβαθμισμένη εμπειρία την οποία αναζητούν οι επισκέπτες των Χριστουγέννων, ανηφορίζοντας προς Καλάβρυτα.

Σημαντικό ρόλο στην τόνωση της επισκεψιμότητας στην πόλη και από την αύξηση στα ημερήσια δρομολόγια του Οδοντωτού για τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες γιορτή αλλά και το γεγονός ότι δεν υφίστανται προβλήματα στην πρόσβαση τα οποία είχαμε κατά την προηγούμενη περίοδο έως και τα τέλη Νοεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr