background img
banner
banner

Δώρα και χαμόγελο σε όλα τα παιδιά!

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Την πιο γλυκιά ανταμοιβή, το ζεστό αυθόρμητο χαμόγελο των παιδιών, εισέπραξαν χθες Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το απόγευμα, οι άνθρωποι του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, η ΔΗ.Κ.ΕΠΑ. το Πάρκο των Χριστουγέννων και η εθελοντική ομάδα «Διέξοδος». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» φιλοξενήθηκε η εκδήλωση προσφοράς δώρων στα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών που δικαιούνται των προνομίων της Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου.

Κι ήταν πολλά, αμέτρητα τα δώρα που ακούραστα έσυρε στην αίθουσα ο καλοσυνάτος Άγιος Βασίλης. Από μεγάλα επιτραπέζια μέχρι λαμπερές κούκλες και γρήγορα αυτοκίνητα, όλα για να γεμίσουν όμορφες εικόνες τα παιδικά μυαλά και αγάπη τις καρδιές τους. Την ίδια στιγμή, face painting, κομμωτήριο, παιχνίδια και εποικοδομητικές δραστηριότητες με θέμα τη συνεργασία, τους κρατούσαν συντροφιά. Στο τέλος, ειπώθηκαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ενώ κάθε παιδί έβαλε το δικό του στολίδι πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάνοντας μία ευχή: Ότι ποτέ ξανά δεν θα υπάρξει παιδί στον κόσμο, χωρίς να λάβει ένα δώρο τα Χριστούγεννα. Χωρίς να δεχθεί απλόχερα αγάπη και θαλπωρή.

Όταν δε έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα ο ασπρομάλλης αγαπημένος Άγιος των παιδιών, όλα απέκτησαν άλλο νόημα. Η δύναμη της προσφοράς, η αγάπη για τον συνάνθρωπο πλημμύρισαν κάθε γωνιά της αίθουσας και όλοι αντάλλασσαν ευχές, ευτυχισμένοι.

Δ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη: «Ο δήμος μας «αγκαλιάζει» τα παιδιά»

Εμφανώς ικανοποιημένη, η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, έχοντας μία αγκαλιά για όλα τα παιδιά, τόνισε στo Protionline.gr: ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας αποδεικνύει ότι είναι πάντα κοντά στον πολίτη και «αγκαλιάζει» όλα τα παιδιά. Δεν νοείται στις μέρες μας να υπάρχει παιδί χωρίς να λάβει το δώρο του τις γιορτές. Φέτος διαθέσαμε τα περισσότερα δώρα και η χαρά των παιδιών μάς δίνει διπλή ικανοποίηση΄΄. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν περίπου εξήντα δώρα ωστόσο η προσέλευση των παιδιών δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς κάποια λόγω ιώσεων αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι.

Η εκδήλωση έκλεισε με μία ιδιαιτέρως τρυφερή στιγμή όταν όλοι μαζί είπαν χαρωπά τα κάλαντα των Χριστουγέννων και ευχήθηκαν «και του χρόνου»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr