background img
banner
banner

Λιγότερα συνολικά τα τροχαία, δεν μειώθηκαν τα θανατηφόρα

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός των εμπλεκόμενων σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, κατά τον μήνα Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ακριβώς ίδιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ενώ μειώθηκαν οι σοβαροί τραυματισμοί.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν ανά μήνα, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 18 τροχαία ατυχήματα τον Νοέμβριο του 2023 έναντι 41 τον Νοέμβριο του έτους 2022. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 4 θανατηφόρα δυστυχήματα όσα και τον περσινό Νοέμβριο. 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 5 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 11 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 32 τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια, καταγράφηκαν συνολικά 21 παθόντες έναντι 48 τον Νοέμβριο του έτους 2022: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 4 νεκροί όσοι και τον Νοέμβριο του έτους 2022. 3 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον περσινό Νοέμβριο και 14 ελαφρά τραυματίες έναντι 37 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο. Ενδεικτικά, τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2023 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 276 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.171 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 95 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 2.474 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.060 για υπερβολική ταχύτητα, 336 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 315 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 45 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 10 για παραβίαση προτεραιότητας, 119 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 11 για αντικανονικό προσπέρασμα, 23 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 276 για Κ.Τ.Ε.Ο., 123 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 118 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr