background img
banner
banner

Με 82 παλιά και νέα έργα και μελέτες

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024 – ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το βλέμμα στην καθημερινότητα των δημοτών Αιγιάλειας διατηρεί η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου με Τεχνικό Πρόγραμμα που ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει 29 νέα έργα ύψους περίπου 1,6 εκατ. ευρώ ενώ 53 έργα αποτελούν συνέχεια προηγούμενων χρόνων. Πρόκειται στην ουσία για τον κύριο άξονα των προγραμματισμένων έργων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δρομολογηθούν κι άλλα, για τα οποία ήδη υπάρχουν εκπονημένες μελέτες.

Από τα έργα ξεχωρίζουν η ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως με κόστος 2.185.000 ευρώ, η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων ύψους 5.344.400 ευρώ, το έργο των τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων στα πυρόπληκτα αξίας 997.999 ευρώ. Επίσης, στα νέα έργα περιλαμβάνονται έργα μικρότερης κλίμακας που ωστόσο προσβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών.

Τα κυριότερα νέα έργα

Αυτά είναι η ανάπλαση πλατείας Διακοπτού, η κατασκευή γέφυρας στο ρέμα της Μηλιαγκούς, η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων με προϋπολογισμό 597.532 ευρώ, η κατασκευή έργου οδοποιίας ύψους 573.092 ευρώ, οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων, η επισκευή σχολικών κτιρίων με προϋπολογισμό 268.000 ευρώ, η μελέτη τακτοποίησης σχολικών κτιρίων, περιβαλλοντικές μελέτες έργων, μελέτη ανάπλασης χώρων Δ.Ε. Συμπολιτείας, μελέτη ανάπλασης παραλιακής ζώνης Συλιβαινιωτίκων, μελέτη αποτίμησης της εναπομείνασας φέρουσας ικανότητας του κτιρίου Δημοτικού Μεγάρου Καμαρών, μελέτη ανακατασκευής παραλιακής ζώνης Συλιβαινιωτίκων, σύνταξη φακέλου των υπολοίπων κτιρίων Χαρτοποιίας, μελέτη τεχνικών έργων αποκατάστασης και σταθεροποίησης πρανούς στην Τεμπελόραχη, μελέτη ανάπλασης κεντρικής αγοράς Διακοπτού, ανάπλασης πλατείας Αιγείρας, αλλά και κυκλοφοριακή μελέτη για το Αίγιο ύψους 35.000 ευρώ.
Ακόμη, μελέτη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του ΣΜΑ, ωρίμανση μελετών για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και εγκατάστασης μόνιμου εξοπλισμού, , ψηφιακή αποτύπωση παραλιακών οικισμών, σχέδια πόλεως, επισκευή και συντήρηση δημοτικών κοιμητηρίων Αιγίου κ.ά.

Η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας, έτους 2024 έρχεται στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας με το Σώμα να καλείται να πάρει απόφαση για τα έργα που προβλέπεται να εκτελεστούν μέσα στη νέα χρονιά.

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με τον προϋπολογισμό΄΄

Μιλώντας στo Protionline.gr για το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος 2024, ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ανέφερε: ΄΄Μαζί με τη ΣΑΤΑ και με τους δημοτικούς πόρους, τα νέα έργα φτάνουν το 1,6 εκατ. ευρώ. Το Τεχνικό Πρόγραμμα που καταθέτουμε για έγκριση, είναι ένα πρόγραμμα θα έρθει να συμπληρωθεί με τον γενικό προϋπολογισμό, διότι αρκετά έργα θα συμπεριληφθούν και ως υπηρεσίες μέσα στον προϋπολογισμό. Πρόκειται για τον βασικό κορμό των έργων. Θα προχωρήσουμε σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς για μικρά τεχνικά έργα και οδοποιία. Επιπλέον, εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου υπάρχουν αρκετές μελέτες, ενώ το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα θα συμπληρώνεται κατά τη διάρκεια του έτους από έργα που θα εκτελούνται με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr