background img
banner
banner

Ξεκινάει το έργο στους δρόμους «παλιών» πυρόπληκτων περιοχών

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΥΝΙΝΑ- ΜΕΛΙΣΣΙΑ- ΚΑΤΩ ΠΤΕΡΗ- ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Ένα σημαντικό έργο που πέρασε από διάφορα στάδια, ξεκινά σε λίγες ημέρες και αναμένεται να αναβαθμίσει τις περιοχές παρέμβασης και να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Πρόκειται για το έργο «Τσιμεντοστρώσεις- Ασφαλτοστρώσεις στις Τοπικές Κοινότητες Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές Κάτω Πτέρη και Άγιο Ανδρέα», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η αιγιώτικη εταιρεία ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ είναι αυτή που έχει αναλάβει την εκτέλεσή του, με αρχικό προϋπολογισμό 997.999,76 ευρώ και συνολική δαπάνη σύμβασης 511.671,39 ευρώ.
Με τη σύμβαση που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες, ο ανάδοχος δηλώνει ότι αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με τη μελέτη καθώς και τα οικονομικά και τεχνικά Τεύχη Δημοπράτησης που έχουν εγκριθεί, και με τα οποία έγινε ο διαγωνισμός του έργου, και με τις τιμές του τιμολογίου της μελέτης επί των οποίων ο ανάδοχος προσέφερε, την Οικονομική Προσφορά του, προς τον δήμο Αιγιαλείας, ποσοστό μέσης έκπτωσης 48,73%.

Ήδη, όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία και τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να ξεκινήσει το έργο το επόμενο διάστημα. ΄΄Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των κοινοτήτων αυτών και των οικισμών. Η προθεσμία περαίωσης είναι έξι ημερολογιακοί μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή τον ερχόμενο Μάιο. Η μελέτη αφορά την ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση υφιστάμενων δημοτικών οδών σε πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές των Τ.Κ. Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές κάτω Πτέρη και Αγ. Ανδρέα της Τ.Κ. Πτέρης, (όπως αυτές έχουν καθοριστεί με την Αριθμ. οικ. 5645/A32/07 ΦΕΚ ? 1845 Β/12-9-07)΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Ποιες εργασίες θα εκτελεστούν

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο παρόν έργο είναι συνοπτικά οι κάτωθι:

Τ.Κ. Κουνινάς: Θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες (βάση Π.Τ.Π. Ο-155), εργασίες ασφαλτόστρωσης (ασφαλτική συγκολλητική, στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου) σε μήκος περίπου 700μ και τσιμεντόστρωσης με σκυρόδεμα C16/20 και με χρήση αερακτικών σε μήκος περίπου 2.500μ (μαζί με χωματουργικές εργασίες).

Τ.Κ. Μελισσίων: Θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης (ασφαλτική συγκολλητική, στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου) σε μήκος περίπου 150μ και τσιμεντόστρωσης με σκυρόδεμα C16/20 και με χρήση αερακτικών σε μήκος περίπου 800μ (μαζί με χωματουργικές εργασίες).

Τ.Κ. Πτέρης: Θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης (ασφαλτική συγκολλητική, στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου) ) σε μήκος περίπου 700μ και κατασκευή μικρού τοιχίου στην έξοδο του Αγ. Ανδρέα προς Μπουφούσκια.

Ασφάλεια στην κυκλοφορία και ανάπτυξη της περιοχής

Σε ό,τι αφορά τον σκοπό του έργου, ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε: ΄΄Σκοπός του έργου είναι η οικονομική ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για την αποκατάσταση των βλαβών των δημοτικών οδών. Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στις εν λόγω περιοχές, λόγω βελτίωσης της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας καθώς θα βελτιωθεί ο χρόνος μετακίνησης προς τις πυρόπληκτες αυτές περιοχές και θα είναι πιο ασφαλής η διέλευση της κυκλοφορίας. Επίσης αναμένονται σημαντικά οφέλη όπως η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση της απασχόλησης λόγω αύξησης της επισκεψιμότητας τόσο στην φάση της κατασκευής αλλά και κατά την λειτουργίας του έργου. Η αποκατάσταση της προσπελασιμότητας στις ιδιοκτησίες θα βοηθήσει και στην αύξηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με συνέπεια την αύξηση εσόδων για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές δημότες και την διευκόλυνση πρόσβασης των συνεργείων του Δήμου σε υποδομές όπως αντλιοστάσια και δίκτυα. Η εύκολη πρόσβαση στις Τοπικές Κοινότητες θα βοηθήσει στην αύξηση του αργοτουρισμού και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής΄΄.

Προς ολοκλήρωση η ασφαλτόστρωση σε Κορίνθου, Κανελλοπούλου, Ζ. Πηγής

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και αφορά την ασφαλτόστρωση της οδού Κανελλοπούλου και τμημάτων της Κορίνθου και της Ζωοδόχου Πηγής, σημεία που είχε εκτελεστεί το έργο της αποχέτευσης πριν λίγους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς Περιφέρειας που διαχειρίζεται τις εν λόγω οδικές αρτηρίες, είχε γίνει ανάθεση σε δύο τεχνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα η πρώτη εργολαβία να εκτελεστεί την άνοιξη και η δεύτερη αυτές τις ημέρες, βελτιώνοντας σημαντικά το οδόστρωμα σε μία ιδιαιτέρως… ταλαιπωρημένη περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr