background img
banner
banner

Περί… αφορισμού του Γιώργου Μπέσκου

ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ: «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ “ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ”»!

Μία διευκρίνιση για όσους δεν γνωρίζουν τι ισχύει σχετικά με τον μοναχό Χριστόδουλο, ο οποίος δηλώνει «Επίσκοπος» και προχώρησε σε… «αφορισμό» του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου, έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ο πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος ξεκαθαρίζει πως όχι μόνο ο αφορισμός δεν ισχύει, αλλά και ότι ο άνθρωπος αυτός είναι «τσαρλατάνος» και δεν έχει καν ιεροσύνη αφού δεν έχει ποτέ χειροτονηθεί…

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινωνία με τα λεγόμενα και τις πράξεις του, με την Ιερά Μητρόπολη να έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται περί ιερέως ενώ και η Ιερά Σύνοδος έχει αναφέρει για το άτομό του: «Ο ρασοφόρος, ο οποίος δραστηριοποιείται τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην μητροπολιτική περιφέρεια Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, φέροντας τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου και αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, επομένως, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο». Επιπλέον, έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθησιν και εξύβριση.

Σε επικοινωνία του με το Protionline.gr, ο πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως επισήμανε: «Θα ήθελα να δηλώσω όσον αφορά για τον ψευτοεπίσκοπο Χριστόδουλο που διατηρεί δικό του κανάλι στο ίντερνετ και με αφορμή με τον δήθεν αφορισμό του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργου Μπέσκου (παλιότερα είχε πει πως είχε αφορίσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο), θα ήθελα να καθησυχάσω τον λαό της Αιγιάλειας και όλους όσοι τον ακούν και να πω κατηγορηματικά ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι καν ιερέας, ούτε Επίσκοπος, ούτε καν έχει χειροτονηθεί. Ήταν μοναχός στην Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους, μιλά πολλές φορές στα βίντεό του με ψεύδη. Ας μου επιτραπεί να πω ότι ο άνθρωπος είναι «τσαρλατάνος», προφανώς κάτι δεν πάει καλά μαζί του γιατί δεν έχει καμία σχέση με την τοπική Εκκλησία. Ό,τι λέει και ό,τι κάνει, είναι δικά του. Μην σας φοβίζει λοιπόν το γεγονός ότι αυτός ο δήθεν «επίσκοπος» αφόρισε οποιονδήποτε, γιατί δεν έχει καν ιεροσύνη, δεν είναι καν διάκονος. Δεν γνωρίζει για ποιο λόγο λειτουργεί έτσι κι αν έχει σώας τα φρένας, όμως δεν πρέπει να τον λαμβάνουμε υπόψιν μας. εύχομαι χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr