background img
banner
banner

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για έργα στα καμένα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ

Πρόταση με σκοπό τη χρηματοδότηση για έργα στην καμένη και βρισκόμενη σε έκτακτη ανάγκη, πυρόπληκτη περιοχή της Δ.Ε. Διακοπτού, καταθέτει ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για 100.000 ευρώ από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Φυσικών Καταστροφών για όλους τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού». Απόφαση για την υποβολή της πρότασης ελήφθη κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ως γνωστόν, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές το οδικό δίκτυο (δημοτική και αγροτική οδοποιία) τα έργα υποδομής καθώς και περιουσίες κατοίκων (οικίες, αγροτικές καλλιέργειες κ.ά.) στις Κοινότητες Μαμουσιά, Ελαιώνας, Ροδιά, Ζαχλωρίτικα, Διακοπτό, Καθολικό και Τράπεζα. Ο δήμος Αιγιαλείας μετά από έγγραφό του, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τις εν λόγω κοινότητες και καλείται να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα πρέπει να εμπίπτουν στον άξονα προτεραιότητας 2.4 του ΤΠΑ ΥΠΕΣ και να συνεισφέρουν στην επίτευξη των σχετικών δεικτών παρακολούθησης (εκροής).

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών

Στόχος της προτεραιότητας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από κάθε είδους φυσική καταστροφή ένεκα σεισμών, πυρκαγιών, πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοπτώσεων, παγετώνων κλπ. σε υποδομές αρμοδιότητας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, όπως έχει συμβεί εν προκειμένω μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε. Προσδιορίζονται δε οι κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών της εντασσόμενης πράξης ενώ ημερομηνία λήξης της επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων να έχει οριστεί η 31/12/2025. Το ποσό που ήδη ανακοινώθηκε για το Δήμο Αιγιαλείας για την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023, είναι 100.000 €. Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν μία πρόταση η οποία θα εξειδικεύεται σε υποέργα στο ΤΔΠ.

Ο δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να υποβάλλει Αίτηση Χρηματοδότησης για την Πράξη «Αποκατάσταση βατότητας υφιστάμενου δρόμου από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 23/7/2023 στην ΔΕ Διακοπτού», βάσει της Τεχνικής Μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr