background img
banner
banner

Χριστούγεννα σημαίνει… νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα Χριστούγεννα είναι χαρά, λάμψη και ανέμελες όμορφες στιγμές. Είναι όμως και αφορμή προσφοράς στον συνάνθρωπο. Με αυτό το σκεπτικό ο δήμος Αιγιαλείας διοργάνωσε χθες εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο πλαίσιο των δράσεων του Πάρκου των Χριστουγέννων.

Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από τη στήριξη πολιτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και δημότες που πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, ΄΄το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν έμπρακτο καθώς υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή στη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώσαμε. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για το πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία και πόση ανάγκη υπάρχει σε αίμα. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Είναι πολύ ελπιδοφόρο για την κοινωνία μας, πέρα από τη χαρούμενη διάθεση των γιορτών, να εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο΄΄. Να σημειωθεί ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 8 φιάλες αίματος.

«Μαθήματα ζωής» από την ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας

Με σύνθημα “Η σωστή Ενημέρωση και η καλή εξάσκηση μπορούν να σώσουν μια ζωή”, παρούσα στη δράση ήταν και η ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας. Η ομάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., συμπλήρωσαν την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πάρκο των Χριστουγέννων , κάνοντας μια 2η παρουσίαση στην Βασική Υποστήριξη Ζωής για πολίτες. 2 πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και 2 πιστοποιημένοι ανανήπτες παρουσίασαν στους επισκέπτες του πάρκου πώς μπορούν να γίνουν ο κρίκος στην “αλυσίδα ζωής” ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή από μια καρδιακή ανακοπή.

Είδαν τα βήματα ενημερώθηκαν για το πώς θα γίνει σωστά η διαδικασία σαν πρώτοι ανταποκρινόμενοι και αρκετοί δοκίμασαν να κάνουν κάρπα στην εκπαιδευτική κούκλα. Επίσης ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και για το πόσο σημαντικό είναι να τοποθετηθούν Αυτόματοι Απινιδιστές σε κομβικά σημεία όλου του δήμου. Μεγάλη έκπληξη ο 10 χρόνος φίλος που όχι μόνο δοκίμασε όλο το πρωτόκολλο αλλά και το εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία. Οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν σύντομα μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία του πάρκου, όπως τονίζεται από την ΕΠΟΜΕΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr