background img
banner
banner

Όρκος, υπογραφή και υπόσχεση ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα την ερχόμενη πενταετία!

ΕΥΦΟΡΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Σε κλίμα χαράς, ευφορίας και της ελπίδας που συντροφεύει κάθε νέα αρχή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, των 29 δημοτικών συμβούλων καθώς και των προέδρων και των μελών των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αιγιαλείας, σε μία λαμπρή γιορτή που τελέσθηκε στο κατάμεστο από κόσμο, «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία τους ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2024 και θα διαρκέσει μία πενταετία.

Εγκάρδιες ευχές από τον Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό και ακολούθησε ο όρκος των εκλεγμένων. Κατά την ομιλία του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης σημείωσε: «Με αυτή την τελετή του αγιασμού αλλά και του όρκου που εδόθη, αρχίζει μία νέα περίοδος για Αιγιάλεια. Σας ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, με τη βοήθεια της Παναγίας Τρυπητής και του τριαδικού μας Θεού, να είναι δίπλα σας σε αυτό το έργο που ξεκινάτε. Η περιοχή μας είναι όμορφη, έχει καλούς ανθρώπους και ο πολιτισμός της είναι αυτός που την αναδεικνύει. Σας ευχόμεθα να έχετε δύναμη, υπομονή, καλή συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και με όλους τους Αιγιαλείς, έτσι ώστε να προάγεται το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και του Δήμου μας, προς το συμφέρον του λαού». Ο Μητροπολίτης επισήμανε αυτό που ακούστηκε λίγη ώρα πριν στον Απόστολο, ότι «είναι πολύ πιο όμορφο κάποιος να δίνει παρά να παίρνει», σημειώνοντας: ΄΄Ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τα κοινά θα πρέπει να έχει ως ευχαρίστηση περισσότερο να δίνει στο λαό έτσι ώστε και ο λαός να χαίρεται από τα αποτελέσματα αυτών που δίνει. Σας εύχομαι να λαμβάνετε την υποστήριξη, τη στήριξη και το «ευχαριστώ» όλων των Αιγιαλέων. Να έχετε μία ευλογημένη δημαρχιακή περίοδο και να έχετε όλοι την ευλογία του Θεού΄΄.

Ακολούθησε ο πολιτικός όρκος γι’ αυτούς που δεν επιθυμούσαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο.

Αναφορά του δημάρχου στη δυναμική και τη στάση των πολιτών

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος μίλησε για μία ακόμη γιορτή της Δημοκρατίας που επισφραγίζεται με την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής που εξελέγη για να διοικήσει τον Δήμο την επόμενη πενταετία. Όπως είπε, κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια ο πολίτης βρίσκεται στο προσκήνιο των δημοσίων πραγμάτων, παίρνει στα χέρια του την μοίρα του τόπου εκλέγοντας τους ανθρώπους στους οποίους εναποθέτει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής της δικής του και των παιδιών του. Ανέφερε ακόμη πως είναι η ώρα που ο καθένας με τη δική του μοναδική και καθοριστική ψήφο, θέτει το δικό του λιθαράκι, τα θεμέλια του οικοδομήματος του μέλλοντος και αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο αύριο που ονειρεύεται και ελπίζει. ΄΄Πρόκειται για μία ώρα ιερή καθώς είναι η προσωπική συνεισφορά του καθενός στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στη μετουσίωση του δημοκρατικού του φρονήματος΄΄, τόνισε.

Στη συνέχεια ανέφερε κάποιες σκέψεις του που τον απασχολούν όχι μόνο ως πολίτη αλλά και ως δήμαρχο. Αναφέρθηκε στο συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αποχής των εκλογέων από την άσκηση του πολιτικού του εκλογικού τους δικαιώματος. Μίλησε ακόμη για τον ρόλο του διαδικτύου και για την αλλαγή του ψυχισμού μέσα από τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρατηρώντας πως οι πολίτες έγιναν πιο εσωστρεφείς και απομακρύνθηκαν από τα δεδομένα της κοινωνίας. Μίλησε για την ευθύνη που φέρουν όσοι ασχολούνται με την διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων κάνοντας λόγο για συχνό φαινόμενο έκπτωσης του πολιτικού λόγου και της ποιότητάς του αφού πολύ συχνά ένας πολιτικός επισημαίνει αρνητικά του πολιτικού του αντιπάλου είτε υφίστανται είτε κατασκευάζονται, μην κινητοποιώντας τους πολίτες για το κοινό συμφέρον.

Η συνέπεια λόγων και έργων, το… βάρος της ευθύνης και ο ρόλος της αντιπολίτευσης

Αναφέρθηκε ακόμη στη σχέση δημοτικής αρχής και δημοτών που στηρίζεται στη σοβαρότητα της εκφοράς του πολιτικού λόγου και στην συνέπεια λόγων και έργων. ΄΄Αυτό είχα και έχω προσωπικά πάντοτε κατά νου ως γνώμονα της δημόσιας παρουσίας μου καθ’ όλη την πορεία μου στα αυτοδιοικητικά πράγματα επί τρεις δεκαετίες, γι’ αυτό και ο λόγος μας ως δημοτική αρχή και ως εκ νέου υποψηφίου, ήταν πάντα θετικός, σαφής, ρεαλιστικός, σταθμισμένος και στηριγμένος στα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό τιμήσατε τους συνεργάτες μου και εμένα προσωπικά με την ψήφο σας δίνοντας μας την ευκαιρία για πρώτη φορά να θητεύσουμε δεύτερη συνεχή θητεία στα δημαρχιακά έδρανα της αγαπημένης μας Αιγιαλείας, σπάζοντας μία κακοδαιμονία δεκαετιών για τον δήμο μας. Γιατί ο λόγος και τα έργα μας συμπορεύονταν παρά τις ποικίλες αντιξοότητες που προέκυπταν κατά την προηγούμενη θητεία μας. Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη σας. Καταθέτουμε προς όλους τους συμπολίτες μας τον σεβασμό μας μαζί με την υπόσχεση ότι με τα ίδια κριτήρια και την ίδια πυξίδα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στη νέα θητεία. Νιώθουμε βαρύ το χρέος της ευθύνης ως δημοτική αρχή να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάλειπτα και άοκνα να βάζουμε στόχους να οργανώνουμε, να ενθαρρύνουμε να ελέγχουμε να φροντίζουμε για την ανάπτυξη συνολικά του τόπου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας με νόημα: ΄΄Είμαστε όλοι οι επιβάτες στο ίδιο καράβι. Αν δεν φροντίσουμε πρωτίστως το καράβι να πλέει ορθόπλωρο, θα βυθιστεί, παρασύροντας όλους μας. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε συμπαραστάτη και συναγωνιστή και τη δημοτική αντιπολίτευση. Θέλουμε μία αντιπολίτευση δημιουργική που θα προβάλλει τεκμηριωμένα και σύννομα επιχειρήματα και προτάσεις οι οποίες αξιολογούμενες θα υιοθετούνται αλλά και μια αντιπολίτευση που θα συμπορεύεται σε καθετί που αποσκοπεί στο κοινό συμφέρον΄΄.

Οι νέες προκλήσεις, η εφαρμογή του προγράμματος και οι στόχοι της νέας δημοτικής αρχής

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο δήμαρχος μίλησε για τις αλλαγές και τις νέες προκλήσεις, σημειώνοντας: ΄΄Ο ταχύτατους ρυθμός διεύρυνσης της ψηφιακής διακυβέρνησης, η τεχνιτή νοημοσύνη σε μία κοινωνία ανθρώπων σχετικά απροετοίμαστων, οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας που επιφέρει κλιματική κρίση, οι ανάγκες που δημιουργούνται από την παγκόσμια οικονομική δυσπραγία με κύριες αιτίες τους πολέμους, ιδεολογικές μετάβασης και συχνά μετάλλαξης επιβάλλουν την κοινή πορεία όλων των υπεύθυνα υπηρετούντων τα κοινά΄΄.

Τέλος, μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού του με βάση το οποίο του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες εκ νέου το μέλλον του δήμου, σημειώνοντας πως αποτελεί μία ηθική επιταγή υλοποίησής του «με το ίδιο πάθος που δουλέψαμε μέχρι τώρα». Δίνοντας το στίγμα του, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Το πρόγραμμα της νέας θητείας μας στηρίζεται στην ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη χρησιμότητα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως και την προηγούμενη τετραετία, Δήμο, Περιφέρεια, ανεξάρτητες αρχές και κρατικές υπηρεσίες΄΄.

Ο δήμαρχος είπε πως σκοπεύει να ολοκληρώσει τα ήδη δρομολογημένα έργα. Ενδεικτικά ανέφερε τη μονάδα βιοαπόβλητου, τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης, την κατασκευή του διυλιστηρίου Σελινούντα, το αποχετευτικό δίκτυο βόρεια και νότια της εθνικής οδού, τον εκσυγχρονισμό του υδρευτικού και αρδευτικού δικτύου όπου χρειάζεται, την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων ενώ τόνισε πως μέλημά του είναι η αξιοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με κορυφαία στοχοπροσήλωση την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλης του Αιγίου χερσαίου και θαλάσσιου και την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας του δήμου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοινωνική μέριμνα τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες, τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους και τις δομές που ετοιμάζονται.

΄΄Να γίνει η Αιγιάλεια «μαγνήτης»΄΄

΄΄Η τιμή που μας έγινε έχει μετατραπεί σε βαριά υποχρέωση εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος για το οποίο θα εργαστούμε όλοι μαζί με σεμνότητα, εργατικότητα, φιλοτιμία και αγωνιστικότητα. Ήδη οι μεταρρυθμίσεις του κράτους και οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ, κατάργηση των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και των σχολικών επιτροπών, μας καλούν εδώ και καιρό σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Όνειρό μας και ελπίδα μας και σκοπός μας είναι η φιλοσοφία να γίνει Αιγιάλεια ανταγωνιστική. Να γίνει η πόλη και όλη η περιοχή μας… μαγνήτης για τα ταλέντα, τους δημιουργικούς ανθρώπους της γνώσης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και της ψυχαγωγίας. Περιοχή που να αφηγείται την ιστορία της, τον μύθο της να ενισχύει την ταυτότητά της την φήμη της να ζει το δικό της όνειρο να βιώνει το δικό της παρελθόν παρόν και μέλλον και να δίνει ένα κοινό νόημα΄΄, είπε ο δήμαρχος, καταλήγοντας: ΄΄Όλα αυτά προϋποθέτουν ανοικτές καρδιές με καλή πρόθεση, μακριά από εγωισμούς, ανασφάλειες και προκαταλήψεις, να μπορούν όλοι να χαρούν και να μην αρνούνται την επιτυχία, την πρόοδο του τόπου τους, γιατί το… άσπρο δεν γίνεται μαύρο΄΄.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την υπευθυνότητα και εργατικότητά τους και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη συνεργασία και την βοήθειά τους στην αποτελεσματικότητα του δημοτικού έργου.

Στη συνέχεια ο κ. Καλογερόπουλος υπέγραψε εν μέσω χειροκροτημάτων ενώ εκλήθησαν όλοι οι εκλεγμένοι να υπογράψουν, δίνοντας έτσι μία ενυπόγραφη «υπόσχεση» ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο την ερχόμενη πενταετία.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Πέτρο Δαδιώτη. Ακόμη, παρέστησαν οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Καστανιώτης και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο αντιπρόεδρος Αρίστος Τηλιγάδης, ο νέος δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι διοικητές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Γ΄ Λιμενικού Τμήματος κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr