background img
banner
banner

Και ο Ερινεός στο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

Σε νέο κτίριο πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγο καιρό το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου, στις τάξεις του οποίου εντάσσονται το πρώην Υποθηκοφυλακείο Αιγίου και τα υπόλοιπα Αιγιάλειας και Καλαβρύτων που ήδη έχουν συγχωνευτεί. Από τις 14 Δεκεμβρίου στις τάξεις του Κτηματολογικού Γραφείου Αιγίου εντάχθηκε και το Υποθηκοφυλακείο Ερινεού, το αρχείο του οποίου ήδη μεταφέρθηκε στον νέο χώρο ο οποίος βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως και Καποδιστρίου και σύντομα θα φιλοξενήσει όλη την υπηρεσία.

Το κτίριο έχει μισθωθεί, ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου και απομένει μόνο η μεταφορά του αρχειακού υλικού από τον χώρο που λειτουργεί ως σήμερα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στη στοά της οδού Μητροπόλεως και Μεσσηνέζη.

Πώς λειτουργεί

Η υπηρεσία του Αιγίου βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο το τελευταίο διάστημα, ενώ σε όλη τη χώρα η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων ισχύει οριστικά από την 1η Ιανουαρίου. Έτσι, στο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου συλλειτουργούν τα πρώην Υποθηκοφυλακεία Αιγίου, Ακράτας, Καλαβρύτων, Αρροανίας, Κλειτορίας και Ερινεού. Το προσωπικό που απασχολείται είναι έξι άτομα και η προϊσταμένη Παναγιώτα Παλασσοπούλου, πρώην υποθηκοφύλακας Καλαβρύτων. Την ίδια στιγμή, για περιπτώσεις που αφορούν ακίνητα εκτός Αιγίου λειτουργούν τα κατά τόπους αρχειοφυλακεία. Οι υπάλληλοι, μετά τη συγκέντρωση ενός αριθμού αιτημάτων, μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες ημέρες στα αρχειοφυλακεία και ενημερώνουν τα αντίστοιχα βιβλία.

Οι αγοραπωλησίες πρώτα στο Κτηματολογικό Γραφείο και μετά στο Κτηματολόγιο

Ως προς το αντικείμενο του Κτηματολογικού Γραφείου, που διαφοροποιείται από αυτό του Κτηματολογίου Αιγίου, το οποίο θα παραμείνει στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων όπου στεγάζεται ως σήμερα, είναι αυτό του Υποθηκοφυλακείου. Σε περίπτωση π.χ. μίας αγοραπωλησίας, ο αγοραστής θα λάβει βεβαίωση μεταγραφής ότι καταχωρήθηκε το ακίνητο στο Κτηματολογικό Γραφείο και εν συνεχεία θα δηλώσει την αλλαγή στο Κτηματολόγιο.

Ήδη, τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου η κίνηση στο Κτηματολόγιο ήταν αυξημένη, με υποθέσεις κυρίως μεταβιβάσεων, δωρεών, αγοραπωλησιών ακινήτων και γονικών παροχών, ενδεικτικά της κινητικότητας που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr