background img
banner
banner

Κρέμονται από επίσημα χείλη!

Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα γραφεία της τοπικής ΝΔ αλλά και των βουλευτών εν αναμονή των σημερινών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφύλων ζευγαριών.

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα καθώς το κόμμα σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να καταγράψει άμεσα το κλίμα μετά τις ανακοινώσεις, τόσο στη βάση όσο και την Εκκλησία. Και οι δύο Μητροπόλεις καθώς τόσο ο Πατρών Χρυσόστομος όσο και ο οικείος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος είναι κάθετα αντίθετοι στην προώθηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ θα πρέπει να έχει ήδη «χωνέψει» έως την Κυριακή τις πρώτες αντιδράσεις και να έχει έτοιμο πλάνο καθώς η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που έρχεται στην Πάτρα, είναι στους τρεις υπουργούς βασικούς εισηγητές της άμεσης ψήφισης και υλοποίησης της μεταρρύθμισης αυτής παράλληλα βέβαια με το σύνολο μιας σειράς άλλων αλλαγών που πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Βασική εισηγήτρια της ψήφου των αποδήμων στις προσεχείς Ευρωεκλογές η Νίκη Κεραμέως θα έρθει την Κυριακή στην Πάτρα, στις 11.30 πμ. στον «Αστέρα» για την ετήσια κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ πιστή σ ένα ραντεβού που έχει εδώ και χρόνια και επαναλαμβάνει τακτικά με τα τοπικά στελέχη.

Το θέμα της επιστολικής ψήφου είναι η μια πλευρά, η αισιόδοξη για τη ΝΔ με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αντώνη Κουνάβη να μην βλέπει μόνο το… δέντρο αλλά και το δάσος της μεταρρυθμιστής ατζέντας της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. «Δεν γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίσει το θέμα σήμερα ο Πρωθυπουργός, προς το παρόν είμαστε εν αναμονή χωρίς σχόλια…» αναφέρει στo Protionline.gr ο κ. Κουνάβης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουνάβη, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός «σηκώνει» το θέμα θα έχει ως αποτέλεσμα να ‘απεμπλακεί’ παραμονές της επίσκεψής στην Πάτρα και η κ. Κεραμέως.
Η εκδήλωση της Κυριακής σχεδιάζεται άλλωστε να έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα καθώς το κόμμα βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας χρονιάς, αρκετά νωρίς ακόμη σε σχέση με την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί.

Ο μηχανισμός δεν παύει να είναι ήδη όμως σε εγρήγορση καθώς τα στελέχη στην Αχαΐα θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος των εκλογών αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνία στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν οι μεταρρυθμίσεις και ο νόμος για τα ιδιωτικά (μη κρατικά) Πανεπιστήμια.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού η τοπική ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ εκτιμά ότι μπορεί να αποφορτιστεί το κλίμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Χαμηλοί είναι και οι τόνοι που επικρατούν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Εν μέσω «τεκτονικών αλλαγών» και διάσπασης, στο κόμμα βλέπουν ότι το θέμα με την επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά ΑΕΙ δεν είναι «βολικά» ενώ οι γάμοι ομοφύλων προσφέρονται για συγκρίσεις…

Ήδη και για Κυβέρνηση, στο θέμα με τα μη κρατικά ΑΕΙ, οι αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρίνονται «ελεγχόμενες». Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «επενδύσει» στις Πρωθυπουργικές εξαγγελίες ενός αυστηρού πλαισίου, με την προβλεπόμενη κομματική πειθαρχία, εκτιμώντας ότι θα υπάρχουν κλυδωνισμοί στην ΝΔ σε όλα τα επίπεδα, το κεντρικό πολιτικό αλλά και το τοπικό.

«Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του και τι μορφής οικογένεια επιλέγει είναι δικό του θέμα, από κει και πέρα το κράτος και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίσει ισότιμα όλους τους πολίτες και να τους καλύπτει!» σχολιάζει στo Protionline.gr ο αχαιός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Εκτιμώντας ότι σε αυτή τη φάση και όπως εξελίσσεται το θέμα, η κυβέρνηση πιέζεται να νομοθετήσει παράλληλα με την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τους γάμους ομοφύλων και την τεκνοθεσία του κόμματός του στη Βουλή.

Η Τοπική Εκκλησία

Αντίθετα με το απέναντι στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο ούτως ή άλλωστε είναι σε φάση εσωστρέφειας και ανασύνταξης, των ήδη περιορισμένων δυνάμεων, η τοπική ΝΔ «λαμβάνει τοις μετρητοίς» κάθε σχόλιο που γίνεται αυτή την περίοδο εκ μέρους της Τοπικής Εκκλησίας. Τόσο η Μητρόπολη Πατρών όσο και η οικεία Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανήκουν στους «σκληρούς επικριτές» της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Πριν από λίγα 24ωρα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μίλησε για τους «συγχρόνους Ηρώδεις», «όσοι δεν αφήνουν παιδιά να γεννηθούν προτού δουν το φως του ηλίου, όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ‘ζευγάρια’».

«Το μήνυμα το οποίο στέλνω είναι διαχωρισμός αμαρτίας και αμαρτωλού. Δεν ασχολούμαι με τον αμαρτωλό αυτό είναι δικό του θέμα. Την αμαρτία όμως πρέπει να τη δημοσιοποιούμε και να λέμε στον λαό μας ότι αυτό που πράττει είναι αμαρτία» τόνισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος για τους γάμους ομοφύλων , ξεκαθαρίζοντας ότι «ως εκκλησία έχουμε χρέος να το πούμε, σεβόμεθα την επιλογή τους αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε ένα τρίτο φύλο. Ως ποιμένας, ως πατέρας έρχομαι και λέω ότι αυτό δεν είναι σωστό».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr