background img
banner
banner

Οι λογαριασμοί νερού και ο απολογισμός έργου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ «ΣΚΥΤΑΛΗ» ΣΤΟΝ ΦΑΝΗ ΡΑΜΠΑΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ

Απολογισμό πλούσιου έργου, υπόσχεση για συνέχιση συνεργασίας και προσφοράς, όμορφη διάθεση και ευχάριστη φιλική κουβέντα, περιελάμβανε η συνάντηση του απερχόμενου προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη με απερχόμενους και νεοεκλεγμένους κοινοτικούς συμβούλους καθώς και εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Από τη βραδιά βεβαίως δεν έλειψαν και τα νόστιμα εδέσματα και το κρασί σε ωραία ατμόσφαιρα παραλιακό κατάστημα του Αιγίου, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, το βράδυ της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας για τα πεπραγμένα του απερχόμενου συμβουλίου, ο κ. Γκιώνης, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις και με προσωπική εργασία έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, αναφέρθηκε στο στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου αρχικά στην πλατεία Φανερωμένης και φέτος στον κοινόχρηστο χώρο στη συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως, στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο, στο μάζεμα των ξερών ξύλων που ξεβράζει η θάλασσα, κάθε Μάρτιο από την ακτή της Αλυκής και στην καύση αυτών ενώ σημείωσε ότι για δυόμιση μήνες κάθε καλοκαίρι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γινόταν αλλαγή σακουλών στα καλαθάκια όλης της ακτογραμμής της πόλης καθώς και αποξήλωση σε χόρτα και καθαρισμοί φρεατίων.

Αναφέρθηκε ακόμη στις τοποθετήσεις παγκακίων (Ράχη, Νεκροταφείο, Καλλιθέα, παραλία Αλυκής και μικρά αλσάκια μέσα στην πόλη) ενώ έγιναν και επεμβάσεις καλλωπισμού με led φωτισμούς στην οδό Φιλοποίμενος.

Αναγνώριση στο έργο και την προσφορά του

Μιλώντας για το έργο του απερχόμενου προέδρου, οι συνεργάτες του (είτε προέρχονταν από την ίδια παράταξη είτε όχι), επισήμαναν την πολύ θετική και αποδοτική ομάδα που είχε καταφέρει να συντονίσει και ανέφεραν ότι ήταν αποτελεσματική και αποδοτική σε όσα ζητήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας της. Οι κοινοτικοί σύμβουλοι που παρίσταντο εκθείασαν το έργο του προέδρου, τονίζοντας ότι πολλές φορές χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες προσπάθειες και επίπονες για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προέκυπταν στην καθημερινότητα, χαρακτήρισαν τον απερχόμενο πρόεδρο ως ενωτικό και δυναμικό, ενώ τόνισαν ότι είχε πάντα καλή διάθεση και ακούραστο πάθος.

Ο κ. Γκιώνης ανέφερε μία ακόμη παρέμβασή του για το ζήτημα των λογαριασμών της υδροδότησης. “Έστειλα επιστολή, στις 8 Δεκεμβρίου, στο προεδρείο της ΔΕΥΑΑ και ζήτησα οι εκδόσεις των λογαριασμών του νερού να γίνονται πλέον ανά 2μηνο, προκειμένου να μπορεί ο εκάστοτε πολίτης να ελέγχει με πιο μεγάλη ευκολία, τους όγκους του κυβικού νερού που χρησιμοποιεί και καταναλώνει. Δηλαδή να βγαίνουν έξι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ανά έτος. Το ότι πλέον η μέτρηση είναι ηλεκτρονική, αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να μπορεί να ελέγξει ο δημότης την κατανάλωση και να ξέρει τι ακριβώς χρεώνεται”, τόνισε, ζητώντας από τον νέο πρόεδρο Φάνη Ραμπαβίλα που παρίστατο, να επαναφέρει το θέμα.

΄΄Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γκιώνη που με τίμησε επιλέγοντας με, για την θέση του αντιπροέδρου στην προηγούμενη θητεία της Κοινότητας Αιγίου΄΄, είπε ο νέος πρόεδρος κ. Ραμπαβίλας. Και συνέχισε: ΄΄Να είσαστε σίγουροι ότι όσα καλά και θετικά έχουν ξεκινήσει ήδη, θα προχωρήσουν και θα συνεχιστούν. Η Κοινότητα έχει σκοπό να βοηθήσει τον δημότη σε όλα τα ζητήματα του τόπου, είναι μεν γνωμοδοτική ωστόσο στα θέματα της καθημερινότητας μπορούμε να συμβάλλουμε πολύ και βέβαια, θα ενοχλώ συνέχεια τους αντιδημάρχους και θα διεκδικώ κάθε τι που αφορά το καλό της Κοινότητας. Η ενότητα φέρνει πάντα αποτελέσματα και μόνο με τη συνολική συμμετοχή θα επιτύχουμε΄΄. Αμέσως μετά, ανέφερε ότι ΄΄ο απώτερος στόχος είναι τα όποια προβλήματα προκύπτουν, να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους΄΄ λέγοντας μάλιστα ότι η Κοινότητα Αιγίου είναι αρκετά μεγάλη και ο ρόλος των υπευθύνων γίνεται και είναι ιδιαίτερα δύσκολος, για αυτό και ζήτησε τη βοήθεια όλων, ώστε οι στόχοι να επιτυγχάνονται. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη καθαρισμού του Τριαντείου, ένα θέμα που χρονίζει και αποτελεί μεγάλο ζήτημα, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα του ηλεκτροφωτισμού σε όλη την κοινότητα, λέγοντας μάλιστα ότι αποτελεί θετική εξέλιξη ότι υπάρχουν τρεις πλέον περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την Αιγιάλεια, και πως θα αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια στο να επιτυγχάνονται οι λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Ο νέος πρόεδρος, μιλώντας για τον απερχόμενο κ. Γκιώνη, ανέφερε ότι ήταν πολύ συνεργάσιμος και συνετός, ότι είχε ωραίες ιδέες και ότι η αποφασιστικότητά του, λειτουργούσε πάντα θετικά για την κοινότητα. Τόνισε επίσης, ότι η διαλλακτικότητα και η εξωστρέφεια αποτέλεσε κίνητρο για να γίνουν μεγάλα και θετικά βήματα για την επιτυχία, ενώ σημείωσε ότι στα ζητήματα που προκύπτουν στο μέλλον, η συνεργασία τους θα συνεχίσει να υφίσταται όπως σήμερα, δηλαδή σε άψογο επίπεδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr