background img
banner
banner

Πιο ακριβή η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων το 2024

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν το 2024 οι επαγγελματίες της Αιγιάλειας που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους για τις ανάγκες των καταστημάτων τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του, έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία, τη μοναδική πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (είχε λάβει σχετική απόφαση στα τέλη του 2023), βάσει της οποίας προκύπτουν σημαντικές αυξήσεις στα τέλη χρήσης και κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Οι ανατιμήσεις έγιναν στη λογική των αυξημένων αναγκών του δήμου, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί καθόλου αυξήσεις. Τα τέλη διαφέρουν ανά δημοτική ενότητα του Δήμου καθώς επίσης και ανά τοποθεσία, αφού ισχύει διαφορετική χρέωση για παραλίες, άλλες τιμές για το κέντρο της πόλης και άλλες για λίγο έξω από αυτό.

Τι ισχύει για τις παραλίες

Είναι χαρακτηριστική η αύξηση του τέλους τραπεζοκαθισμάτων για παραλίες και του τέλους ξαπλώστρων. Συγκεκριμένα για τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες του δήμου οι επαγγελματίες από 9,90 € που ισχύει σήμερα, στο εξής θα επιβαρύνονται με 21 € ανά τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνουν. Για τις δε ξαπλώστρες από 3,15 € που ισχύει σήμερα, το 2024 θα επιβαρύνονται 6,50 € το τετραγωνικό μέτρο.

Οι τιμές στο κέντρο του Αιγίου – Σε Μητροπόλεως και πλατεία το μεγαλύτερο «βάρος»

Από εκεί και πέρα για την δημοτική ενότητα Αιγίου, σε ό,τι αφορά το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για καταστήματα που έχουν πρόσοψη και που περικλείονται στις οδούς Τεμένης -Κανελλοπούλου -Ρήγα Φεραίου – Π. Χαραλάμπους – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Γρηγορίου Ε΄ – Δεξαμενής – Περιμετρική – όριο σχεδίου πόλης – Μιαούλη -Ζωοδόχου Πηγής -Κανελλοπούλου ισχύουν τα εξής: Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από 17,10 € το 2023, 28,50 € το 2024 το τετραγωνικό μέτρο.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκατέρωθεν της οδού Μητροπόλεως από την συμβολή της με την οδό Κλεομένους Οικονόμου ως τη συμβολή της με την οδό Σολωμού το τέλος από 19,80 € που ήταν το 2023 πηγαίνει στα 34,50 € το 2024.

Σημαντική είναι η αύξηση και για την πλατεία Αγίας Λαύρας όπου από 19,80 € που ήταν η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων το 2023, πλέον οι επαγγελματίες υποχρεούνται να καταβάλλουν 43 € το τετραγωνικό μέτρο.

Για τη δε πλατεία Υψηλών Αλωνίων, την Ζωοδόχου Πηγής και την πλατεία Μαχαίρα, από 17,10 € οι επαγγελματίες θα χρεώνονται 35,50 € για κάθε τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνουν. Τέλος για την πλατεία Σολιώτη, για την πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας και για την πλατεία Δεξαμενής, θα ισχύσει τέλος 21,50 € από 10,80 € που ήταν μέχρι σήμερα.

Τα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στα καταστήματα που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο αλλά δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, το τέλος από 10,80 € γίνεται 17,50 €. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός του κέντρου του Αιγίου θα πληρώνουν 17,50 € από 10,80 που είναι σήμερα και τα καταστήματα εκτός κέντρου μη υγειονομικού ενδιαφέροντος από 6,75 € που είναι ως τώρα υποχρεούνται να καταβάλλουν 11,50 € το τετραγωνικό μέτρο.

Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα των Δημοτικών Ενοτήτων

Στις Δ.Ε. Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και Συμπολιτείας το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων στα πιο ανεπτυγμένα σημεία από 10,80 € που είναι μέχρι σήμερα γίνεται 17,50 €.
Μάλιστα, το τέλος μπορεί να φτάσει και 21,50 € σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα. Στις δε ορεινές περιοχές τα τέλη δεν είναι υψηλά αφού από 3,60 πηγαίνουν στα 6 € το τετραγωνικό μέτρο.

Τα τέλη κατάληψης χώρων από περίπτερα

Αυξήσεις παρατηρούνται και στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων σε ό,τι αφορά τα περίπτερα.
Στη δημοτική κοινότητα Αιγίου το τέλος από 70 € που ήταν έως το 2023 πλέον γίνεται 120 € ενώ για όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας από 45 € γίνεται 80 €.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr