background img
banner
banner

Πλούσια δράση από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Η ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σε πλήρη δράση βρίσκεται ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που συμμετείχε σε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις ενώ επίκεινται και οι δικές του γιορτές για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και για το παραδοσιακό γλέντι του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου κόβει την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11π.μ. την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για όλα τα τμήματά του, στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα των ανηλίκων χορευτών και χορευτριών του ομίλου. Κατά την εκδήλωση θα βραβευτούν χορευτές/τριες του ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές το 2023.

Μία αξέχαστη εκδρομή στα χωριά της Δράμας

Στις 4 Γενάρη νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα μέλη του ΧΟΑ με την προσμονή να δουν ένα δρώμενο το οποίο δεν υπάρχει μόνο από την εποχή των παππούδων μας, αλλά από μια εποχή που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Διανύοντας σχεδόν όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα έφθασαν σε μια περιοχή η οποία θεωρείται από πολλούς το κέντρο των  Διονυσιακών μυστηρίων την περίοδο των Φώτων και του Αγιαννιού και τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο, το οποίο βρισκόταν στα γνωστά λασπόλουτρα της περιοχής. Το πρώτο βράδυ επισκεφθήκαν την κοντινή πόλη για φαγητό. Το επόμενο πρωί, μετά το πρωινό, επισκέφθηκαν το σπήλαιο του Αγγίτη, ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό σπήλαιο το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Αφού όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση, κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Καβάλας. Το κάστρο της πόλης με τη μαγευτική θέα όχι μόνο προς τη Θάσο αλλά και στο Άγιο Όρος, ήταν πραγματικά φανταστικό. Το βράδυ στο Μοναστηράκι της Δράμας παρακολούθησαν μια ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας κ. Ιωάννη Παπουτσή, ο οποίος με χαρά υποδέχτηκε τα μέλη μας και τους εξήγησε το πανάρχαιο αυτό έθιμο. Ο Σύλλογος πρόσφερε άφθονο κρασί και γίδα βραστή.

Το επόμενο πρωινό, ανήμερα των Φώτων, εκκλησιάστηκαν και Αγιάσθηκαν στον Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη, παρακολούθησαν δια ζώσης την προετοιμασία των μελών του συλλόγου για το έθιμο και συνόδευσαν μέχρι την πλατεία την ομάδα των Αράπηδων, παρακολουθώντας την τέλεση του δρωμένου μέχρι τέλους. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μοναστηράκι της Δράμας στην άλλη πλευρά του κάμπου της Δράμας όπου παρακολούθησαν το άλλο έθιμο των Αράπηδων το οποίο διαφέρει από το προηγούμενο σε ύφος και στη διαφορετικότητα των οργάνων. Το ίδιο βράδυ συμμετείχαν στο γλέντι του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας όπου χόρεψαν και τραγούδησαν.

Την τελευταία μέρα (7/1), κατά την επιστροφή, έμειναν για τρεις ώρες περίπου στη Θεσσαλονίκη και αφού είδαν λίγα από τα αξιοθέατά της επέστρεψαν στο Αίγιο. ΄΄Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν στο μακρινό αυτό ταξίδι μας, καθώς και το χοροδιδάσκαλό μας κ. Γιώργο Κατσίβελο που ήρθε σε επικοινωνία με τον τοπικό σύλλογο΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Ομίλου.

Καταχειροκροτήθηκαν στο Β’ συνέδριο νεολαίας της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου συμμετείχε με δύι τμήματα νεαρών χορευτών/τριών στη μουσική συναυλία «οι νέοι τραγουδούν για τους νέους» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στα πλαίσια του Β’ συνεδρίου νεολαίας της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας. Εκεί τα παιδιά του ΧΟΑ χόρεψαν χορούς σε αγαστή συνεργασία με τη χορωδία και την ορχήστρα της Ι.Μ. και καταχειροκροτήθηκαν.

Παραδοσιακό γλέντι στις 24 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ο Χ.Ο.Α. διοργανώνει «Παραδοσιακό Γλέντι» στην αίθουσα ΕΣΠΕΡΟΣ (Πανόραμα Συμπολιτείας) με ζωντανή μουσική από την 8μελή ορχήστρα του συγκροτήματος BRONZA BANDA. ΄΄Σας περιμένουμε για να γλεντήσουμε παραδοσιακά΄΄, επισημαίνεται εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr