background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «Να συμβάλουμε όλοι προκειμένου να επικοινωνηθούν οι καλές πρακτικές για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας»

ΣΤΟ 26ο MONTE – CARLO HISTORIC RALLY

Τη συμβολή των οδηγών κλασικών αυτοκινήτων για να επικοινωνηθούν οι καλές πρακτικές, ώστε να βελτιωθεί η Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας, ζήτησε η υφυπουργός  Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην επίσημη παρουσίαση των επτά ελληνικών πληρωμάτων, που θα συμμετάσχουν στο 26ο Monte –Carlo Historic Rally με εκκίνηση από το Μιλάνο.

Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε, ότι τους προηγούμενους μήνες η Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, την οποία συντονίζει, επικαιροποίησε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια. Σύντομα, δε, όπως είπε, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω του οποίου «διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη πολιτική ποινών για τις παραβάσεις, η οποία επικεντρώνεται στην οδική ασφάλεια χωρίς να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα». Στόχος, υπογράμμισε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης, αλλά και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων.

Το MyAuto

Παράλληλα, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως ότι για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το όχημά τους. «Το MyAuto αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο των οχημάτων και οι πολίτες μπορούν πλέον να προσθέσουν τις πληροφορίες στο Wallet τους καθώς έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης», είπε.

Τα ιστορικά οχήματα

Ειδική, μάλιστα, αναφορά έκανε στα ιστορικά οχήματα, για τα οποία τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή για την καταχώρηση τους στο μητρώο αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών. «Πλέον είναι δυνατή η χορήγηση άδειας και κρατικών πινακίδων σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράψαμε», συμπλήρωσε.

Η ηλεκτροκίνηση

Αναφερόμενη στην ηλεκτροκίνηση, τόνισε ότι το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εξηλεκτρισμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως επισήμανε, το 2023 ταξινομήθηκαν 6 χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας, ενώ μέχρι σήμερα στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έχουν υποβληθεί 20.577 αιτήσεις και από αυτές έχουν υπαχθεί 19.571 για επιδότηση. Ανακοίνωσε, δε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα,λόγω εφαρμογής της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή, αναμένεται σημαντική αποδέσμευση κεφαλαίων, τα οποία θα επαναδιατεθούν άμεσα σε πολίτες που θα υποβάλλουν αίτηση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Le Grecs και έλαβε χώρα στο «Store Your Car».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr