background img
banner
banner

Ελλείψεις ιατρών στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αιγίου

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ

Εν αναμονή χειρουργού βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου όπου το τελευταίο διάστημα, μετά την παραίτηση του διευθυντή, η Χειρουργική Κλινική έχει απομείνει μόλις με δύο μόνιμους ιατρούς. Δύσκολη παρουσιάζεται η κατάσταση και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξαιτίας πολλών κενών στις εφημερίες, τη στιγμή που δεν έχει ακόμη προχωρήσει η δημιουργία αυτόνομου ΤΕΠ, υπόσχεση που είχε δοθεί και από κυβερνητικά στελέχη.

Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και αποχώρησε καθώς εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος σε άλλον δήμο και έκανε χρήση του δικαιώματος της παραίτησης. Κι ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει πέντε γιατρούς με μόνιμη σχέση εργασίας, στην εν λόγω κλινική, αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις δύο. ΄΄Είναι γεγονός πως έχουμε μείνει μόνο δύο μόνιμοι γιατροί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει, καθώς από μέρα σε μέρα περιμένουμε την άφιξη μίας επιμελήτριας΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Τριμελούς Επιτροπής των γιατρών του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μπούνιας.

Αμέσως μετά, τόνισε ότι η συγκεκριμένη θέση έχει πάρει ΦΕΚ εδώ και περίπου τρία χρόνια και πως αναμένεται η πλήρωσή της. ΄΄Με την ανάληψη καθηκόντων από την Επιμελήτρια εκτιμούμε πως θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και η Κλινική θα δουλεύει πολύ καλύτερα από ό,τι σήμερα. Απ’ όσο γνωρίζουμε, στο πλάνο είναι να έρθει ένας ακόμα επικουρικός γιατρός. Κι ενώ προβλέπονται πέντε γιατροί, ποτέ ως τώρα δεν ήμασταν τόσοι. Θεωρώ ότι η κατάσταση στην κλινική θα αλλάξει με αυτές τις δύο προσθήκες γιατρών, οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν άμεσα΄΄, τόνισε ο κ. Μπούνιας.

Δεν έχει προχωρήσει το θέμα του προαπαιτούμενου για την αυτοδυναμία του ΤΕΠ

Επισήμανε ωστόσο και τα εξής: ΄΄Το σοβαρότερο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι στην κάλυψη των επειγόντων περιστατικών, όπου δεν έχουμε κανέναν ειδικευόμενο γιατρό και επιπλέον δεν έρχονται άλλοι γιατροί από το Κέντρο Υγείας Ακράτας να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Υπάρχουν πολλά κενά στις εφημερίες των ΤΕΠ όπου πολλές φορές, βρίσκεται ένας γιατρός να… τρέχει για όλα και φυσικά, στο τέλος να μην τα προλαβαίνει κιόλας…΄΄.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο μισός κενός εφημεριακά και οι γιατροί θα αναγκάζονται να εφημερεύουν μόνοι τους, τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητας που είναι αρμοδιότητα της 6ης ΥΠΕ.

Σε ό,τι αφορά το ΤΕΠ πάντως, υπενθυμίζεται πως και οι επισκέψεις υπουργών τα τελευταία δύο χρόνια και οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, έκαναν λόγο για αύξηση της δυναμικής του Νοσοκομείου με περισσότερες κλίνες που θα αποτελέσουν προϋπόθεση και για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων ως αυτόνομου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ιατρών, ΄΄ως ώρας δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά στο θέμα λειτουργίας των Επειγόντων Περιστατικών, παρ’ όλες τις μικρές μετακινήσεις εργαζομένων από άλλες περιοχές που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίοι όμως αποσπάστηκαν για λίγο διάστημα. Επιπλέον, το σκηνικό των προαπαιτούμενων συνθηκών δεν έχει αλλάξει ώστε να δημιουργηθεί αυτόνομο ΤΕΠ, καθώς το Νοσοκομείο Αιγίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις αυτές βάση δυναμικότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι η δυνατότητα των 110 κλινών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οργανικά διαθέσιμες στο νοσοκομείο, δεν δικαιολογούν την ίδρυση αυτόνομου τμήματος, αφού χρειάζονται τουλάχιστον 200΄΄.

Η κατάσταση στην Παθολογική

Όμως ελλείψεις και παθογένειες δεν υπάρχουν μόνο στη Χειρουργική αλλά και στην Παθολογική Κλινική ΄΄Γίνονται συνεχώς ανακατατάξεις και μετακινήσεις από το Νοσοκομείο του Ρίου. Οι θέσεις στην Παθολογική Κλινική εξυπηρετούνται από την πληθώρα εξειδικευμένων γιατρών που τυγχάνει να έχει το συγκεκριμένο τμήμα κι έτσι καλύπτονται όλες τις πιθανές ανάγκες του τάχιστα. Υπάρχει μεν ζήτημα αλλά μέχρι στιγμής οι ελλείψεις καλύπτονται΄΄, επισήμανε ο κ. Μπούνιας.

Ως τις 10.00 το βράδυ ο αξονικός

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχει πρόβλημα ως προς την έλλειψη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου τις νυχτερινές ώρες, καθώς από τις 10.00 το βράδυ και μετά δεν είναι διαθέσιμος. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό, ο ασθενής θα πρέπει να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr