background img
banner
banner

«Έκοψε» τη ροή για να αποκατασταθεί η βλάβη…

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΝΙΤΗ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και παραδίδεται μέσα στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας το έργο διαμόρφωσης της κοίτης του ποταμού Μεγανίτη, με την στήριξη των πρανών και την αποκατάσταση των κατολισθήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση στις Δάφνες και να κοπεί ο παραποτάμιος δρόμος που εξυπηρετεί τις κοινότητες Κρήνη, Γρηγόρι, Γκρέκα και Βερίνο.

Η άμεση αποκατάστασης της ζημιάς στο Μεγανίτη έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τις Τεχνικές Υπηρεσίες τις Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με το βάρος να πέφτει μάλιστα στην πλήρη παράκαμψη της ροής του ποταμού που είχε προκαλέσει και την ολοκληρωτική καταστροφή στο νεόδμητο μάλιστα δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας.

Η Περιφέρεια έλαβε από τα μέσα Ιανουαρίου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου και τη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας το σχετικό αίτημα για διευθέτηση της κοίτης και την αποκατάσταση της καταστροφής, από το ύψος της γέφυρας Εφταπήτα, μέχρι και τη γέφυρα Ζάβατο. Η υπερχείλιση του Μεγανίτη ήταν αυτή που είχε «ανοίξει» το «μέτωπο» αυτό από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Μετά από απόφαση της ΔΕΥΑ, το δίκτυο ύδρευσης τροφοδοτήθηκε προσωρινά από αρδευτική γεώτρηση. Για προληπτικούς λόγους το νερό κρίθηκε ακατάλληλο και για πάνω από 1,5 μήνα οι 220 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ύδρευση.

Το πρόβλημα επιλήφθηκε ο Αντιδήμαχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος ο οποίος συμπληρωματικά ζήτησε συνδρομή και για την αποκατάσταση του παραποτάμιου δρόμου.

Η ανταπόκριση από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη ήταν άμεση.

Σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από τα τέλη Ιανουαρίου προχώρησε στη μίσθωση μηχανημάτων για την άμεση διευθέτηση της κοίτης του Μεγανίτη.

Το έργο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό καθώς παρακάμφθηκε ένας ποταμός που κατά τη χειμερινή περίοδο υποδέχεται μεγάλες ποσότητες υδάτων και αδρανών υλικών που κατευθύνονται προς τη θάλασσα.

Άμεσα παραλαμβάνει η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για να αποκαταστήσει τη βλάβη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr