background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ετοιμη η Αιγείρα / Ακράτα να συνεχίσει την υπέρβαση

ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία, η Αιγείρα / Ακράτα κρατήθηκε γερά στον στόχο της πρώτης τετράδας. Η πολύτιμη ισοπαλία 1-1 που πήρε στα Προσφυγικά από τον ΑΠΣ Πάτραι, διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του σωματείου της ανατολικής Αιγιάλειας να βρεθεί στα play off. Βασική προϋπόθεση να συνεχίσει με επιτυχή αποτελέσματα στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, που είναι εκτός με Αχαϊκό, στην Ακράτα με Πήγασο και τέλος στα Προσφυγικά με τον Εθνικό Πατρών. Ο Εθνικός μετά την ήττα του από τον Αρη Πατρών απέχει τώρα έξι βαθμούς από την 4η θέση και πρέπει να τα περιμένει όλα ευνοϊκά για να ελπίζει για τη συμμετοχή του στα play off.

Τα ντέρμπι που ακολουθούν θα κάνουν την διαφορά

Πέρα από το γηπεδικό πλεονέκτημα αφού από τους μνηστήρες της πρώτης τετράδας άλλοι έχουν τα δυο παιχνίδια στην έδρα τους και άλλοι εκτός στο σύνολο των τριών αγώνων που απομένουν, το πλεονέκτημα όμως θα ανακτηθεί μέσα από τα αποτελέσματα των ντέρμπι που ακολουθούν.
Δεν είναι λίγα και είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Το πρόγραμμα των τριών αγώνων για τους υποψήφιους της πρώτης τετράδας

Σίγουρος για πλέι οφ μπορεί να είναι μόνο ο Αρης Πατρών, αφού η διαφορά που τον χαρακτηρίζει από τις ομάδες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο Αρης μπορεί να κάνει κάποια ζημιά στα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει με Νίκη Προαστείου και Κεραυνό και να ταράξει τα …νερά στις πρώτες θέσεις.
Η Νίκη Προαστείου έχει τα δυο από τα τρία ματς εντός με Αρη και Πάτραι, ενώ έχει εκτός το ντέρμπι με τον Κεραυνό.

Ο Κεραυνός περνά λογικά το Σάββατο το εμπόδιο του Δαβουρλή, για να παίξει στη συνέχεια με Νίκη στο Προάστειο και Αρη στα Προσφυγικά.
Δυο ντέρμπι έχει και το Πάτραι με ΑΕΚ και Νίκη Προαστείου, ενδιάμεσα από τα οποία υποδέχεται τον Δαβουρλή
Η Αιγείρα / Ακράτα βλέποντας τα παιχνίδια ένα προς ένα, θέλει εκτός έδρας νίκη με τον Αχαϊκό, πριν υποδεχτεί τον Πήγασο και πάει στα Προσφυγικά να παίξει τα «ρέστα» της με τον Εθνικό.

Ο Πήγασος βρίσκεται πιο πίσω βαθμολογικά και μπορεί να ελπίζει μόνο στην περίπτωση που πάρει αποτέλεσμα στην Ακράτα, αφού τα άλλα δυο παιχνίδια είναι στην έδρα του με Αετό Ρίου και Καλάβρυτα.

Ο Εθνικός βασίζεται στα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Θύελλα Αιγίου και Αιγείρα / Ακράτα, αφού ενδιάμεσα αισιοδοξεί ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Ρίο από τον Αετό. Ο Αχαϊκός επίσης έχει εύκολο πρόγραμμα, μετά όμως από το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου στην Ακράτα.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρωτοπόρων:
Αρης Π. 48β. *Νίκη Πρ. Θύελλα *Κεραυνό
Νίκη Πρ. 40β. Αρη Π. *Κεραυνό Πάτραι
Κεραυνός 38β. *Δαβουρλή Νίκη Πρ. *Αρη Π.
Πάτραι 37β. *ΑΕΚ Δαβουρλή Νίκη Πρ.
ΑιγΑκράτα 35β. *Αχαϊκό Πήγασο *Εθνικό
Πήγασος 31β. Αετό Ρίου *Ακράτα Καλάβρυτα
Εθνικός 31β. Θύελλα *Αετό Ρίου Αιγ./Ακράτα
Αχαϊκός 31β. Αιγ/Ακράτα Καλάβρυτα *Δαβουρλή

Πάλι ήττες για Θύελλα και ΑΕ Καλαβρύτων

Βαριές ήττες γνώρισαν τα άλλα δυο σωματεία της περιοχής μας. Η Θύελλα 0-5 από τον Πήγασο, η ΑΕ Καλαβρύτων έχασε με το ίδιο σκορ στο Κάνιστρας από τον Κεραυνό. Μαζί με Δαβουρλή και Αετό Ρίου παραμένουν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και μην έχοντας κάτι άλλο, περιμένουν την «Ανάσταση» στα μπαράζ παραμονής που θα ξεκινήσουν μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr