background img
banner
banner

Δέσμευση Μ. Γραφάκου για το θέμα με το ρεύμα μονάδων των δήμων

ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Τα αιτήματα των δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας έθεσε στον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υ.Π.ΕΝ. Μανώλη Γραφάκο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά τη προχθεσινή εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων. Του έθεσε έτσι το θέμα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορεί μονάδες των δήμων να λειτουργούν με οικιακό ρεύμα. Όταν ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε για το δεύτερο, οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

«Δήμοι κενοί από προσωπικό»…

΄΄Οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας προσπαθούν καθημερινά αλλά χωρίς συνεργάτες είναι δύσκολο να τα καταφέρνουν΄΄, είπε ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους δήμους ως «κενούς από προσωπικό», δηλώνοντας στον κ. Γραφάκο πως εκθέτοντάς του τα προβλήματα νιώθει σαν να τα μεταφέρει στην κυβέρνηση. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι εγκρίνονται θέσεις, ο δήμος του περιμένει τους μηχανικούς και δεν εμφανίζεται κανείς. ΄΄Περιμένουμε μέσω ΑΣΕΠ να γίνουν οι προσλήψεις και δεν γίνεται τίποτα. Δεν εμφανίζονται οι τέσσερις και για να έρθουν οι αναπληρωματικοί πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε όλους τους δήμους και μετά να βγει νέα απόφαση. Έτσι περνάει ένας χρόνος. Καλούμε τους αναπληρωματικούς και πάλι δεν εμφανίζονται. Αυτά συμβαίνουν παντού΄΄, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, με τους υπόλοιπους δημάρχους που παρίσταντο, να συμφωνούν απόλυτα με τα λεγόμενά του. Ζήτησε ακόμη από τον γενικό γραμματέα να μεταφέρει το αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Να αποκατασταθεί η αδικία

Επιπλέον έθιξε και το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους δήμους, και έχει να κάνει με το ότι η ΔΕΗ χρεώνει τη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών με οικιακά τιμολόγια τη στιγμή που ακριβώς δίπλα στον βιολογικό λειτουργεί βιομηχανία με βιομηχανικό ρεύμα το οποίο είναι πολύ πιο φθηνό. Αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι άδικο για τους δήμους και κατ’ επέκταση και για τους δημότες που πληρώνουν τα τέλη. Τόνισε πως το υπουργείο πρέπει να παρέμβει στη ΔΕΗ ούτως ώστε αυτό να αλλάξει.

Ο κ. Γραφάκος σημείωσε πως δεν συνηθίζει να δεσμεύεται ωστόσο θα δεσμευτεί για αυτό, λέγοντας πως αυτό είναι ένα κατάλοιπο της εποχής των δανειστών και της τρόικας, σημειώνοντας πως και τα συλλογικά όργανα των δημάρχων πρέπει να το θέσουν. ΄΄Προσωπικά δεσμεύομαι να το βάλω πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική ηγεσία, διότι πράγματι είναι άδικο. Πρέπει να ανακουφίσουμε κυρίως τον πολίτη από αυτή την ανισορροπία΄΄, κατέληξε ο γενικός γραμματέας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr