background img
banner
banner

Εξελέγησαν ή ορίστηκαν οι αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι του δήμου

ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

Τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τον δήμο σε Οργανισμούς και Ενώσεις εξελέγησαν ή ορίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπροσώπηση θα υπάρχει από μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως προς την εκλογή τριών αντιπροσώπων του Δήμου Αιγιαλείας στον Σύνδεσμο των Ο.Τ.Α. με την επωνυμία Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», η μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε την Βάσω Ψυχράμη, την οποία στήριξαν και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ τακτικά μέλη ορίστηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος αλλά και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά.

Η επόμενη εκλογή αφορούσε την εκπροσώπηση του Δήμου Αιγιάλειας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, η οποία διαδικασία έγινε με μυστική ψηφοφορία και η σταυροδοσία ήταν μέχρι πέντε σταυρούς για τους εκπρόσωπους της Δημοτικής Αρχής και μέχρι τρεις ψήφους για τους συμβούλους της μειοψηφίας. Εκλέχτηκαν οι κ. Γούτος, Γιοβάς και Σπηλιόπουλος από την αντιπολίτευση και από την Δημοτική Αρχή εκλέχθηκαν οι κ. Ελευθεριώτης, Σταυροπούλου, Ντίνος, Φιλιππάτος και Ανδριόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Δημήτρης καλογερόπουλος συμμετέχει αυτοδίκαια στην γενική συνέλευση όπως και η κ. Βάσω Ψυχράμη εξαιτίας της συμμετοχής της στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ

Ως προς την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Αιγιαλείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας, επικράτησαν οι Δημήτρης Φιλιππάτος, Νίκος Καραΐσκος και Χρήστος Γούτος, ενώ για το τοπικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας ορίστηκε ο Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος με αναπληρωματικό τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Αναφορικά με τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Αιγιαλείας για το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αναπτυξιακής Συμπαράστασης Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης Αγροτουρισμού των περιοχών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (Agromotion), προτάθηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Βούλγαρης με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, κάτι που το σώμα του συμβουλίου αποδέχτηκε.
Για τη διαχείριση των θεμάτων του Χελμού και του Βουραϊκού, προτάθηκε η Μαρία Σταυροπούλου με αναπληρωτή τον Ανδρέα Οικονόμου, κάτι που το σώμα έκανε ομόφωνα αποδεκτό.
Τέλος, για το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ως εκπρόσωπος ορίζεται ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος με αναπληρωτή τον Βασίλη Χριστόπουλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr