background img
banner
banner

Κοπή πίτας σε «ζεστό» κλίμα στην Κοινωνική Ιματιοθήκη

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όπως ένα ένδυμα ζεσταίνει το σώμα έτσι και η Κοινωνική Ιματιοθήκη Αιγίου «τυλίγει στοργικά» δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) πολίτες που βρίσκουν στις τάξεις της ό,τι χρειάζονται από ρούχα, παπούτσια, είδη για το σπίτι ακόμη και έπιπλα και εξοπλισμό, καλύπτοντας τις ανάγκες οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Χθες το απόγευμα, σε μία λιτή αλλά ιδιαιτέρως «ζεστή» τελετή, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνικής Ιματιοθήκης Αιγίου, με ιδιαίτερη αναφορά από τους παριστάμενους, στο θεάρεστο έργο της και την προσφορά της στην τοπική κοινωνία.

Η Κοινωνική Ιματιοθήκη στήθηκε εθελοντικά πριν από δεκατρία χρόνια από την συνεργάτιδα του τότε δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, Βάσω Κούσκουρη. Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αμέσως «αγκάλιασε» την προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χάρη και στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντριών που αναλαμβάνουν να παραλάβουν τα είδη που προσφέρονται από πολίτες, να τα ξεκαθαρίσουν και να τα ταξινομήσουν ούτως ώστε οι ενδεείς πολίτες να τα προμηθευθούν σε καθορισμένες ημέρες και ώρες.

Ο χώρος της οδού Μελετοπούλων στο Μπερούκειο Κληροδότημα γέμισε χθες το απόγευμα από κόσμο που είτε αναγνωρίζει το σπουδαίο έργο των ανθρώπων της Ιματιοθήκης, είτε προσήλθε για να παρευρεθεί στην εκδήλωση κοπής της πίτας, είτε για να λάβει κάποια είδη. Άλλωστε η Ιματιοθήκη δεν κάνει διακρίσεις. Προσφέρει τα είδη της σε όλους ανεξαιρέτως με περίσσια αγάπη.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου που δεν κατέστη εφικτό να παραστεί. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, εκτός της υπεύθυνης της Ιματιοθήκης, Ντίας Παναγοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο κοινοτικός σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος κ.ά.

Αναγνώριση της προσφοράς και ευχές

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας, ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στον ρόλο της Κοινωνικής Ιματιοθήκης στην κοινωνία της Αιγιάλειας, επισημαίνοντας: “Μεταφέρω τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου δεν κατέστη εφικτό να παραστεί, παρότι το επιθυμούσε. Το έργο το οποίο επιτελείται από τους εθελοντές στην Κοινωνική Ιματιοθήκη, είναι πολύ σημαντικό. Είναι μία προσφορά στους ανθρώπους και το αμέριστο αυτό ενδιαφέρον τους, αξίζει κάθε αναγνώρισης. Χρόνια πολλά σε όλους και εύχομαι αισιοδοξία και δύναμη για το έργο σας, με την ευλογία του Θεού”.

Ο κ. Φραγκονικολόπουλος στον χαιρετισμό του σημείωσε προς τις εθελόντριες: ΄΄Η προσπάθεια που επιτελείται και επιτυγχάνεται είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη για την τοπική κοινωνία και χαίρομαι που όλη αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από τους δημότες και από φορείς. Εύχομαι υγεία και ευημερία και να θυμάστε ότι το έργο σας είναι πάρα πολύ σημαντικό, σε κάθε επίπεδο΄΄.

Μόλις επτά εθελόντριες για τεράστιο όγκο ειδών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά ειδών στην Ιματιοθήκη είναι πολύ μεγάλη και ο όγκος αυτών που συγκεντρώνονται, τεράστιος.

Ωστόσο, όλο αυτό το υλικό καλούνται να το διαχειριστούν μόλις επτά εθελόντριες. Στην είσοδο της Ιματιοθήκης βρίσκονται στοιβαγμένες σακούλες. Ερωτηθείσα σχετικώς η υπεύθυνη κ. Παναγόπουλου, επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Πρόκειται για διάφορα είδη που παραλάβαμε τα οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε. Έχουμε ζητήσει ρούχα και παπούτσια καθαρά, σε σχετικά καλή κατάσταση και όχι βρόμικα, σκισμένα και μουχλιασμένα. Αναγκαζόμαστε έτσι να κάνουμε το ξεκαθάρισμα το οποίο παίρνει μέρες ολόκληρες. Αυτός είναι και ο λόγος που ανά διαστήματα αδυνατούμε να παραλάβουμε από τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν΄΄. ΄΄Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες που θέλουν να φέρουν πράγματα στην Ιματιοθήκη, να φροντίσουν να είναι σε καλή κατάσταση΄΄, πρόσθεσε η επί σειρά ετών υπεύθυνη της Ιματιοθήκης.

Ο τυχερός της πίτας αναδείχθηκε μέσα από κλήρωση, ενώ το δώρο αντιστοιχούσε σε ένα όμορφο γούρι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr