background img
banner
banner

Οι «Παλαιοκαμάρες» βγήκαν στην επιφάνεια

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ» ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ

Όσοι δεν γνώριζαν το τι έκρυβε η πλούσια βλάστηση σε κτήμα, στην αρχή της Τέμενης στο σημείο που γειτνιάζει με το Αίγιο, εξεπλάγησαν ευχάριστα στη θέα των καμαρών που αποκαλύφθηκαν. Οι καμάρες αυτές, σύμφωνα με τους παλαιότερους, χρησίμευαν στο να περνούν οι κάτοικοι που ασχολούνταν με τη γη για να πηγαίνουν στα κτήματά τους τον 19ο και μέρος του 20ού αιώνα, καθώς όλος ο κάμπος του Αιγίου ήταν πλημμυρισμένος από τον ποταμό Σελινούντα!

Την επισήμανση έκανε στο Protionline.gr ο κάτοικος της περιοχής Πάνος Κουτρόπουλος, εκτιμώντας πως ενδεχομένως οι καμάρες αυτές μπορούν να θεωρηθούν μνημεία και γιατί όχι να αποτελέσουν σημείο επίσκεψης ή και πέρασμα στα μονοπάτια που ήδη χαράσσει ο δήμος Αιγιαλείας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών και την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.
Αναμφισβήτητα, οι καμάρες αυτές, εξαιτίας των οποίων η περιοχή αυτή ονομάστηκε «Παλαιοκαμάρες» παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, αφού φανερώνουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων του Αιγίου μιας άλλης εποχής.

΄΄Το σημείο αυτό βρίσκεται μεταξύ Αιγίου και Τέμενης, ανήκει διοικητικά στην Τέμενη πλησίον του δρόμου που ενώνει την οδό Κορίνθου με τη Νικ. Πλαστήρα. Μετά τον καθαρισμό κτήματος ήρθαν στην επιφάνεια και… κουβαλούν ιστορία διακοσίων χρόνων. Ίσως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναδειχθούν περαιτέρω.΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr ο κ. Κουτρόπουλος. Μάλιστα, ανέφερε πως επειδή ο εν λόγω δρόμος δεν φέρει κάποια ονομασία, έχει προτείνει να του δοθεί όνομα σχετικό με τις καμάρες αυτές. Επιπλέον ο κ. Κουτρόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν κι άλλες καμάρες στα δεξιά (κατά την έξοδο από το Αίγιο) της οδού Κορίνθου, μέρος των οποίων όμως έχει καλυφθεί.

Επιπλέον, έχει θέσει το θέμα και στον πρόεδρο της Τέμενης Τριαντάφυλλο Λουκόπουλο, δεδομένου ότι αποτελεί μία ιδιαιτερότητα που θα μπορούσε να αναδειχθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr