background img
banner
banner

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Σε «φαύλο κύκλο» καθυστερήσεων και ολιγωρίας

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η εκτέλεση της εργολαβίας αποκατάστασης του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου, δεν προχωρά με τους προσδοκώμενους ρυθμούς και η παρέλευση των εννέα μηνών που είχε ζητήσει ο ανάδοχος όπως και οι ρυθμοί των εργασιών… εγκυμονούν κινδύνους περαιτέρω καθυστέρησης.

Στη δημοτική αρχή επικρατεί προβληματισμός, με τον αντιδήμαρχο Έργων να ασκεί πιέσεις προς τον υπεύθυνο του έργου και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού να εκφράζει φόβους ότι το γήπεδο πιθανόν να μην είναι έτοιμο στον προεκτιμώμενο χρόνο.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση εκτελείται η εργολαβία ύψους περίπου 600.000 ευρώ που αφορά την αναδιαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου, με αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης και επίστρωση νέου χλοοτάπητα, υβριδικού τύπου. “Βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να πέσει χώμα, να ρίξουμε αυτό το συγκεκριμένο πλαστικό – συνθετικό υλικό που χρειάζεται και που ουσιαστικά είναι η επίστρωση και έπειτα από αυτό, να γίνει σπορά, καθώς εκτός του συνθετικού υλικού που θα πέσει, θα χρησιμοποιηθεί και φυσικό χώμα, δηλαδή θα είναι ένα ανάμεικτο κράμα” ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ερωτηθείς από τo Protionline.gr σχετικά με την πορεία των εργασιών.

Ο δήμος είχε αναγκαστεί να ζητήσει να μην ξεκινήσουν αμέσως πέρυσι οι εργασίες

Στο ερώτημα εάν οι εργασίες προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως ΄΄σημειώνεται καθυστέρηση κι αυτό μας προβληματίζει. Ευελπιστώ το έργο να παραδοθεί μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Ο εργολάβος ζήτησε και πήρε από την Τεχνική Υπηρεσία μία παράταση. Αρχικά, η τεχνική εταιρεία ζήτησε ένα διάστημα 9 μηνών για την αποπεράτωση του έργου, όμως αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις υπηρεσίες του Δήμου, από εμένα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων. Το έργο σαν σύμβαση, υπεγράφη πριν ένα χρόνο ακριβώς και θεωρώ ότι όχι μόνο είμαστε σε εκπρόθεσμη φάση, καθώς ήταν να δοθεί μέχρι το Δεκέμβριο του ‘23, αλλά επιπλέον ο ανάδοχος ζήτησε εκ νέου παράταση την οποία δεν αποδεχτήκαμε. Στην καθυστέρηση αυτή, συνέβαλαν και οι αγώνες του περασμένου Ιανουαρίου, που λόγω της χρήσης του χώρου, δεν μπόρεσαν να γίνουν ταυτόχρονα και οι εργασίες. Είχα ζητήσει να γίνουν οι αγώνες σε κάποιον άλλο αθλητικό χώρο αλλά η διοίκηση του Παναιγιαλείου δεν ήταν σύμφωνη. Έτσι χάσαμε χρόνο. Έχουμε μπει υποχρεωτικά σε έναν “φαύλο κύκλο” καθυστερήσεων και ολιγωρίας, οι οποίες κατ’ εμένα, είναι ουσιαστικά ανούσιες δικαιολογίες από την πλευρά του εργολάβου. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε μεγάλη καθυστέρηση και δεν έχουμε πλέον άλλο χρόνο. Την πρώτη παράταση του έργου την είχαμε ζητήσει εμείς, όμως από ‘κει και πέρα, η όποια ολιγωρία και αναμονή, σίγουρα δεν βαραίνει ούτε εμάς, ούτε τις υπηρεσίες του Δήμου Αιγιάλειας” κατέληξε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Να μην χαθούν διοργανώσεις…

΄΄Περιμένουμε να πέσει η άμμος να στρωθεί ο υβριδικός τάπητας και μετά θα γίνει η σπορά΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, εμφανώς προβληματισμένος για την καθυστέρηση και ασκώντας πιέσεις προς τον εργολάβο να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, δεδομένου ότι το Δημοτικό Στάδιο είναι απαραίτητο για χρήση όχι μόνο για τους τακτικούς αγώνες και τις προπονήσεις αλλά και για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων.

Μάλιστα, στην περίπτωση που δεν είναι έτοιμο τον Απρίλιο, τότε η περιοχή δεν θα καταφέρει να φιλοξενήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων που επιθυμεί να διοργανώσει ο Αθλητικός Σύλλογος «Αθηνόδωρος».

Επίκειται η κατασκευή του προπονητηρίου και τα αποδυτήρια σε δεύτερο χρόνο

Από εκεί και πέρα, οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου δεν σταματούν εδώ. Αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου στην πίσω πλευρά της δυτικής κερκίδας, αλλά και να τοποθετηθεί το ειδικό ταρτάν σε όλο το πλάτος και να φροντιστεί το σκάμμα. ΄΄Το ζήτημα είναι, ο χώρος να μπορεί να γίνει μία απόλυτα σωστή και λειτουργική εγκατάσταση, ώστε να είναι οργανική και εξυπηρετική για την προετοιμασία των αθλητών που ασχολούνται με τον στίβο. Δεν αποκλείεται το έργο του προπονητηρίου να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα΄΄, επισήμανε ο κ. Ανδριόπουλος.

Τέλος, για το ζήτημα των αποδυτηρίων του γηπέδου, ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες θα οριστικοποιηθεί η μελέτη η οποία θα αναφέρει το πλήρες κοστολόγιο της όλης παρέμβασης, αλλά και τις συγκεκριμένες αλλαγές και προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Επισήμανε δε, ότι προβλέπεται ανακατασκευή σε όλα τα σημεία των αποδυτηρίων, ενώ ανέφερε πρωτίστως την ανάγκη στεγανοποίησης του χώρου που είναι ένα ζήτημα – όπως είπε – πρώτης προτεραιότητας, καθώς υπάρχει αρκετή υγρασία και η παλαιότητα, έχει επηρεάσει την οροφή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr