background img
banner
banner

Οι στόχοι του Συνδέσμου των Απανταχού Αχαιών

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου των Απανταχού Αχαιών, με αθρόα συμμετοχή των διακεκριμένων μελών του από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες των Τοπικών Αρχών, όπως ο  Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος αποτελεί διακεκριμένο μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, ο οικονομικός επόπτης και μέλος του Δ. Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κ. Θεόδωρος Δούρος, η Δρ. Ασκούνη Κωνσταντίνα, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελονισμού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο κ. Παππάς Γεώργιος, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, που είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών και άλλοι επίσημοι.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας επιγραμματικά ότι ο καταστατικός   στόχος του είναι η ανάδειξη της προσφοράς των Αχαιών στο Έθνος και η αξιοποίησή  της,  στην προοπτική της ποιοτικής αναβάθμισης της Αχαΐας, μέσω δραστηριοτήτων  επιστημονικού, πολιτιστικού  και αναπτυξιακού περιεχομένου.

“Αναλυτικότερα”, συνέχισε, “ο Σύνδεσμος αποβλέπει στην την κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων των Αχαιών εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο  την αναβάθμιση της Αχαΐας,  στον τομέα του Πολιτισμού, της  Οικονομίας, και των Επιστημών. Αυτό υλοποιείται, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος,  με την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, που είναι η γεωγραφική της θέση, η ιστορική της διαδρομή και ο γεωφυσικός της πλούτος”.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης ο οποίος εξήρε την  δράση και τους οραματικούς στόχους του Συνδέσμου.  Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της αποστολής του Συνδέσμου, υπογράμμισε ότι οι στόχοι του είναι πολύ σημαντικοί,  αφού  αποσκοπεί στην αναβάθμιση της Αχαΐας, καθώς και την αξιοποίηση των Αχαιών της διασποράς.

Πριν από την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τους επικεφαλής του  Επιστημονικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκαν οι δράσεις του Συνδέσμου για το 2024 με επίκεντρο το πολυθεματικό διήμερο Συνέδριο στην Πάτρα και το Αίγιο, με αντικείμενο την ανάδειξη της ιστορικής προσφοράς της Αχαΐας, καθώς και σε θέματα υγείας και προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Αχαΐας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr