background img
banner
banner

Παρέμβαση Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΛΠΑ στο λιμάνι της Πάτρας

“Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι θέλουμε την παραχώρηση του εμπορικού τμήματος του πρώην λιμανιού στην Πάτρα και ότι συμφωνούμε όλοι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δέχθηκε την παραχώρηση και επέμεινε να το πάρει όλο.

Η παραχώρηση αυτή στο Δήμο, είναι αναγκαία, για να έχουμε τη διαχείριση του χώρου, να έχουμε στο ιστορικό κέντρο την επαφή μας με την θάλασσα, να έχουμε ενιαία αρχιτεκτονική άποψη και μελέτη για την παραλιακή ζώνη της πόλης μας.

Όσοι αρνούνται, επιβεβαιώνουν την σωστή άποψή μας, ότι ήταν και είναι μέρος του προβλήματος, ότι μάλιστα δεν αρκεί η παραχώρηση, σημασία έχει και ποιος είναι Δημοτική Αρχή.

Εμείς υπερασπιζόμαστε την περιουσία της πόλης μας, την αυλή του σπιτιού του πατραϊκού λαού. Ενώ αυτοί, την περιουσία των δανειστών, του ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και αυτοί να μην υπήρχαν, θα τα παραχωρούσαν στους «επενδυτές», στους πονηρούς στους κατόχους του πλούτου. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται. Αυτού του μοντέλου πληρώνουμε τις συνέπειες.

Σ’ αυτούς οφείλουμε την φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους πλειστηριασμούς, τα κομμένα ρεύματα, την αδυναμία να ζεσταθούν τα σπίτια, να γεμίσουν τα ψυγεία των λαϊκών οικογενειών, αυτών που χτίζουν τον τόπο μας.

Επίσης, η πόλη μας, ο πατραϊκός λαός, οφείλει να έχει στην ιδιοκτησία του τον δημόσιο χώρο για την ικανοποίηση των αναγκών του. Να τον διαμορφώσει και να τον απολαύσει. Αυτό κάνουμε, σε συνεργασία, από τότε που όλοι μαζί, αναδείξαμε την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δημοτική Αρχή.

Ο πατραϊκός λαός, γι’ αυτό ακριβώς προωθεί και την ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύση, την υπογειοποίηση του τρένου, το Γραμμικό Πάρκο, το γκρέμισμα των «ντουβαριών» εμποδίων στο παλιό λιμάνι. Αυτή η πόλη θα είναι όμορφη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ο πατραϊκός λαός μπορεί και θα κάνει ό,τι τον ωφελεί, μαζί με την Δημοτική του Αρχή, θα αξιοποιήσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, άλλωστε προχωρά στην διαμόρφωση της Μαρίνας, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση να είναι σε εξέλιξη. Μέχρι 20 Φεβρουαρίου, θα έχουμε ανάδοχο στην πρώτη φάση κατασκευών. Θα αξιοποιηθούν οι λιμενολεκάνες για ναυταθλητικούς σκοπούς και άλλες χρήσεις που κρίνει ο ίδιος.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε την περιουσία του πατραϊκού λαού, για να γίνει Χαρτοφυλάκιο, να μπει στο Χρηματιστήριο και να μείνει στα χέρια του πλούτου.
Με όλες μας τις δυνάμεις, δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι προσκυνημένοι στο σύστημα και στα οικονομικά συμφέροντα, θα μείνουν με την όρεξη!

Ο αγέρωχος πατραϊκός λαός, ξέρει και μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και αυτό θα κάνει και σε αυτή την περίπτωση!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr