background img
banner
banner

ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ: Σχέδιο διπλασιασμού των διεθνών αφίξεων στην Αχαΐα!

Την ικανοποίησή τους για την πορεία του τουρισμού για το 2023 εξέφρασαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή της πίτας η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με μεγάλη συμμετοχή, στο Roof Garden του Ξενοδοχείου ‘MY-WAY’ στην Πάτρα.

Απολογιστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Αιγιώτης επιχειρηματίας του Τουρισμού Χρήστος Κανελλής σχολίασε στο Protionline.gr ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, «το έτος που μας πέρασε ήταν μια χρονιά με ικανοποιητική αύξηση της τουριστικής κίνησης ενώ και κατά το 2024, αναμένεται ότι η ροή των τουριστών, κυρίως μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, θα είναι αυξημένη».

«Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εστιάζονται στην προώθηση της περιοχής μας στο εξωτερικό, η Αχαΐα ως ‘brand’, παραμένει μη αναγνωρίσιμη και μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες γειτονικές περιοχές και νομούς. Περεταίρω δε, η εποχική λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου δεν μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν η οποία θα πρέπει να εντάξει περισσότερα καταλύματα στην κατηγορία της 12μηνης λειτουργίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των επενδύσεων και την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών» αναφέρει ο κ. Κανελλής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης των Ξενοδόχων το προεδρείο σε συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολακόπουλο ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μελέτης αναβάθμισης του τουρισμού και της επισκεψιμότητας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου.

«Γίνονται κάποια βήματα με στόχο, έως και την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν για το 2025, ο Άραξος να διπλασιάσει τις διεθνείς αφίξεις μέσα από την προσέλκυση low cost εταιρειών. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμούμε ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα, όμως αυτές οι πρώτες στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν σε βάθος διετίας να διπλασιάσουν τις αφίξεις» σύμφωνα με τον κ. Κανελλή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr