background img
banner
banner

Προσυνεδριακός διάλογος» αλλά και… εξωστρέφεια

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΟ «ΑΛ. ΜΕΓΑΡΗΣ»

Ολοταχώς προς τις εσωκομματικές κάλπες και την εκλογή των νέων συντονιστικών οργανώσεων αλλά και των συνέδρων οδεύουν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Αιγιάλεια.
Την Τετάρτη το βράδυ στο χώρο γειτονικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», η Οργάνωση Μελών Αιγιαλείας άνοιξε τον κύκλο του προσυνεδριακού διαλόγου ενώ αυτή την Κυριακή 4 του μηνός τη σκυτάλη λαμβάνουν οι Οργανώσεις Μελών Διακοπτού και Ακράτας με κοινή συνέλευση στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικό Συλλόγου «Αναγέννηση» στην Ακράτα.

Η συνέλευση της Ο.Μ. Αιγιαλείας, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, διήρκησε περίπου 2 ώρες και ο λόγος δόθηκε κυρίως στη βάση, σε μέλη, τα οποία τόνισαν την ανάγκη να ανακτήσει το βηματισμό του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την πρόσφατη διάσπαση.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Σοφία Σιδέρη ενώ στο συντονισμό ήταν και το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας και πρώην πρόεδρος της Ο.Μ. Αιγίου Άκης Μουρίκης.
Το βάρος αυτή την περίοδο πέφτει στον προσυνεδριακό διάλογο και στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή συνέδρων – συντονιστικών στις Οργανώσεις Μελών καθώς και της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας που θα γίνουν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα πάντως γίνεται προσπάθεια, ταυτόχρονα, να ανακτηθεί και η επαφή με την κοινωνία, γεγονός το οποίο τονίστηκε προχθές από τις τοποθετήσεις που έγιναν από 10 και πλέον μέλη που τόνισαν ότι το κόμμα πρέπει να δώσει το «παρόν» σε όλα τα μέτωπα και ιδιαίτερα δίπλα στους αγρότες της Αιγιάλειας.

Το συντονιστικό της Ο.Μ. Αιγίου έσπευσε στο Νοσοκομείο

Σε μια κίνηση εξωστρέφειας μάλιστα  το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, μέλη της συντονιστικής της Ο.Μ. βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αιγίου (Γ.Ν.Α.Α) στην κινητοποίηση (στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια) του σωματείου εργαζομένων «Ασκληπιός», κατά της λύσης των συμβάσεων 27 συναδέλφων τους που εργάζονται ως ‘ΣΟΧ’ (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) που λήγουν το Μάρτιο.

«Στο μέτωπο της υγείας και στους αγρότες η κυβέρνηση δείχνει ένα πρόσωπο ανάλγητο, όπως αναμέναμε, λόγω της παντοδυναμίας της και της πολύπλευρης στήριξης που συνεχίζει να λαμβάνει και από τα media σε κεντρικό επίπεδο. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο από την άμεση ανασύνταξη με αφετηρία την υιοθέτηση ενός προγράμματος για μια ‘σύγχρονη αριστερά’ με ανθρώπινο πρόσωπο στα πλαίσια του Συνεδρίου μας που διεξάγεται από τις 23 έως τις 25 του μήνα, με τις οργανώσεις μελών να καλούνται άμεσα να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους. Όλες οι εισηγήσεις θα ληφθούν υπόψη από τους συνέδρους και θα περάσουν, με την ψήφο τους, στο πρόγραμμά μας, μέσα από τις ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούν» αναφέρει ο κ. Μουρίκης στο Protionline.gr

Είναι προφανές ότι ενόψει και των Ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πιεστεί να ξεκαθαρίσει τις επιλογές του μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Ευρωσοσιαλιστών ενώ δεδομένη θεωρείται και η πίεση για σύμπραξη στην συγκρότηση ενός «προοδευτικού μετώπου διακυβέρνησης» όπου σημαντικό ρόλο θα έχει και η προσέγγιση στην «πολιτική περιοχή» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προετοιμάζεται να κάνει τη δική του τοποθέτηση στο «κοινό οικοδόμημα αξιών» με βάση την οικολογία και την βιώσιμη ανάπτυξη στην οποία όμως ετοιμάζεται να προσεγγίσει και η ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και των Ευρωσοσιαλιστών…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr