background img
banner
banner

Ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από το 2018, στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, υπάρχει ομάδα ρομποτικής. Η ρομποτική αναδεικνύεται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς της εκπαίδευσης στην εποχή μας. Με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες, η ενσωμάτωση της ρομποτικής στο εκπαιδευτικό περιβάλλον αναδεικνύεται ως αναγκαιότητα.

Σε δελτίο Τύπου του σχολείου αναφέρονται τα εξής: ΄΄Οι μαθητές της ομάδας του 1ου Γυμνασίου, έρχονται σε επαφή με τα οφέλη του προγραμματισμού και φτιάχνουν κατασκευές που συναντάμε πολύ συχνά στην καθημερινή ζωή, όπως φανάρια κυκλοφορίας, μπάρες διοδίων, φωτάκι νυκτός, αυτοματισμοί σε έξυπνα σπίτια κτλ. Κυρίως χρησιμοποιούμε την ευρέως διαδεδομένη εκπαιδευτική πλακέτα Arduino, η που είναι ιδανική και για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους χρήστες. Κατά το 2018-2019 παράλληλα με το Arduino ασχοληθήκαμε με κατασκευές ρομποτικής με χρήση της πλακέτας UDOO, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα UMI-Sci-Ed. Τη φετινή σχολική χρονιά, εκτός από το Arduino, θα χρησιμοποιήσουμε την εκπαιδευτική πλακέτα micro:bit συμμετέχοντας στη Δράση “1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση”.

Η ομάδα ρομποτικής έχει μέχρι 21 μαθητές από το σχολείο μας (συνήθως από Β’ Γυμνασίου) και δημιουργείται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Είναι ευπρόσδεκτα όλα τα παιδιά. Οι συναντήσεις γίνονται εκτός μαθημάτων στο εργαστήριο της Πληροφορικής. Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες 2-3 ατόμων. Την ομάδα συντονίζουν οι καθηγήτριες της Πληροφορικής Διλάλου Ασπασία και Μπαρλαμά Ευφροσύνη. Τα θετικά σχόλια των μαθητών, η χαρά με την οποία έρχονται στις συναντήσεις μας, η συνεργασία μεταξύ τους, η συμμετοχή τους σε όλα τα βήματα της δουλειάς μας και το παραγόμενο έργο, μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε ώστε το σχολείο να είναι πηγή γνώσης, χαράς και δημιουργίας και να προσφέρει ό,τι χρειάζονται οι μαθητές για τον κόσμο του αύριο.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο του 1ου  Γυμνασίου Αιγίου: https://1gym-aigiou.ach.sch.gr ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr