background img
banner
banner

Σε ρυθμούς… σάμπα η Αιγιάλεια

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΑΔΑ

Σε ρυθμούς καρναβαλιού εισέρχονται σιγά – σιγά περιοχές και σύλλογοι της Αιγιάλειας που ετοιμάζουν για φέτος κεφάτες και πρωτότυπες δράσεις, με τα τρία προγραμματισμένα καρναβάλια βέβαια να τραβούν τα βλέμματα. Πάντως την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων του «Καρναβαλιού Διακοπτού 2024» που συνοδεύτηκε από μία χαρούμενη πολύχρωμη ποδηλατάδα με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Ένας θεσμός ο οποίος καταφέρνει και διατηρείται μέσα στα χρόνια, το Καρναβάλι Διακοπτού, μονίμως εξελίσσεται και διέπεται από το πνεύμα της χαράς, της αισιοδοξίας και της αναγέννησης έχοντας δίπλα του ανθρώπους κάθε ηλικίας να το υποστηρίζουν. Έτσι λοιπόν και φέτος για 10η επετειακή χρονιά και επιδιώκοντας να φέρει το χαμόγελο και τη ζεστή επικοινωνία σε ντόπιους και επισκέπτες, η Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού πραγματοποίησε χθες Κυριακή 11 Φεβρουαρίου την Ποδηλατάδα – Καρναβαλάδα. Σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές ήταν ο Σταθμός Διακοπτού. Εκεί έγινε και η εκκίνηση της βόλτας που κατέληξε στην πλατεία Διακοπτού.

Ακολούθησαν τραγούδια από την Παιδική Χορωδία και την Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού, Χορευτικά των συλλόγων: παιδικό τμήμα συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Διακοπτού, τμήμα εφηβικό και ενηλίκων σχολείων Διακοπτού και συλλόγου Τράπεζας Αιγιαλείας «Σύβαρις», τμήμα ενηλίκων πολιτιστικού συλλόγου Κερνίτσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, Κεράσματα από την Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού.

Η συμμετοχή σωματείων, φορέων αλλά και ιδιωτών της ευρύτερης περιοχής ήταν καθολική, είτε από πλευράς της εθελοντικής προσφοράς, είτε από χορηγίες και γενικά οικονομική στήριξη.
Οι επόμενες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, είναι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου περί τις 11 το πρωί, μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, όπου συνδιοργανωτές θα είναι η Επιτροπή Καρναβαλιού της περιοχής με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Η δράση έχει την ονομασία “Πάρτε την μάσκα σας και ελάτε”, στην οποία θα συμμετέχει και η εικαστικός καλλιτέχνης Μαργαρίτα Γούτου, με κατασκευές και δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.

Εν συνεχεία, την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ, θα γίνει η αναβίωση στο έθιμο “Μπούλες”, μία εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο κέντρο του χωριού και στο Γραφείο της Καρναβαλικής Ομάδας, μία δράση που αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση και αστείρευτη ενέργεια, αφού ήδη υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον. Υπολογίζεται ότι η συνολική συμμετοχή στην εκδήλωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ο χορός και η διασκέδαση των συμμετεχόντων, πρόκειται να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας!

Οι μεγάλες εκδηλώσεις του φετινού Καρναβαλιού Διακοπτού θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου. Στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου θα διοργανωθεί θεατρικό δρώμενο στην πλατεία του Διακοπτού και πολλές δραστηριότητες που θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις και για μικρά παιδιά και για τα μεγαλύτερα, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν και θεατρικές ομάδες σε διάφορες δράσεις στους δρόμους του χωριού και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ανά σχεδόν μία ώρα για να καταλήξουν σε ένα μεγάλο διασκεδαστικό πάρτι.

Την Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα θα γίνει η παρέλαση των αρμάτων και στο τέλος το παραδοσιακό γαϊτανάκι και στις 7.00μ.μ. η καύση του καρνάβαλου στην παραλία του Διακοπτού. Μία εκδήλωση που πρόκειται να την παρακολουθήσουν πάνω από 6.000 άτομα!

Η Αιγείρα ζει στον ρυθμό του Καρναβαλιού!

Θεσμός έχει γίνει και το Αιγειράτικο Καρναβάλι που μετρά δεκαετίες αυθεντικού καρναβαλικού κεφιού και αποτελεί την αφορμή πλήθος κόσμου να επισκεφθούν την Ανατολική Αιγιάλεια. Φέτος ο προετοιμασίες για την καρναβαλική παρέλαση της 17ης Μαρτίου ξεκίνησαν σχεδόν από τις αρχές του έτους και ήδη έχουν επιλεγεί τα ονόματα των γκρουπ.

Παρουσιαστές των εκδηλώσεων για όλη την διάρκεια των δράσεων του Καρναβαλιού Αιγείρας θα είναι οι Ρία Σακκουλή και Πάνος Βασιλόπουλος

Τα άρματα – γκρουπ που θα παρουσιαστούν και θα παρελάσουν στην εναρκτήρια εκδήλωση το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, είναι:
1.Το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού – το οποίο σαν θεματολογία θα έχει φέτος το “πόλεμος και ειρήνη”, καυτηριάζοντας έτσι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, στις σχέσεις μεταξύ των εθνών. 2. Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας. 3. Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το Νηπιαγωγείο Ακράτας με θέμα Candy Crush. 4. Roy Hearts: Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας. 5. Χίλιες και μία νύχτες. 6. Indiana and Jones. 7. Αγρο (po) τες. 8. Top Gun – Maverick. 9. Λε Τριπολίξ – Chinese Edition. 10. Μπάρμπι Guns. 11. Εν όψει – Γραμμουστιανοί. 12. Γαμπρός απ’ το Λονδίνο. 13. Μπονάλες. 14. Titikaka. 15. Την παρέλαση θα κλείσει το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, το οποίο σαν θέμα έχει το “πόλεμος και ειρήνη” και αμέσως μετά, όλα τα γκρουπ μαζί θα βρεθούν σε γνωστό κατάστημα της περιοχής της Αιγείρας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξέφρενο πάρτι με λάτιν ρυθμούς και χορευτική διάθεση μέχρι πρωίας, εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ένας χορός – δράση που αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 400 άτομα, κάθε ηλικίας, καθώς οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Επιτροπής, θα είναι 30% περισσότερα άτομα συνολικά από την περσινή περίοδο. Στις 23 Φλεβάρη ημέρα Παρασκευή ξεκινάει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού το οποίο διοργανώνεται πλήρως από τον τοπικό Σύλλογο Αιγείρας και φέτος και ς κάθε βδομάδα, επί έναν μήνα και μέχρι την προηγούμενη ημέρα της Καθαράς Δευτέρας που θα καεί ο καρνάβαλος, θα γίνονται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή συνεχόμενες δραστηριότητες και οι ομάδες θα προσπαθούν να ανακαλύψουν τις μυστικές, απόρρητες πληροφορίες για την ανακάλυψη και την εύρεση του κρυμμένου θησαυρού!

Οργανώνεται το Παιδικό Καρναβάλι Αιγίου

Στο Αίγιο, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το Protionline.gr, προχωρούν οι προετοιμασίες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας. Η παιδική παρέλαση του Καρναβαλιού θα γίνει στο Αίγιο την Κυριακή 10 Μαρτίου όπου φέτος οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, δεδομένου ότι ήδη και οι Σύλλογοι έδειξαν να έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες! Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου η καύση του καρνάβαλου στην παραλία Αιγίου. Στο μεσοδιάστημα όμως και συγκεκριμένα την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 13, 14 και 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη η καρναβαλική ποδηλατάδα! Πρόκειται για βόλτα στην οδό Μητροπόλεως μεταμφιεσμένων παιδιών η οποία μάλιστα θα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στο τι θα διαγωνιστούν τα παιδιά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο το βέβαιο είναι η πραγματοποίηση της δράσης η τελική διαγωνιστική φάση των προκριθέντων το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Ελαιώνα

Το Τοπικό Συμβούλιο και ο Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα σκοπεύουν να συνδιοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Αποκριών την Κυριακή 10 Μαρτίου για θα τελεστεί παραδοσιακός γάμος και γλέντι και θα αναβιώσει το έθιμο της φωτιάς. Την καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα θεσμοποιημένα τρυπιώτικα κούλουμα με παραδοσιακά σαρακοστιανά το κυνήγι του τρυπιώτικου θησαυρού, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Όσοι και όσες επιθυμούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, μπορούν να ενημερωθούν επικοινωνώντας με έναν από τους παρακάτω: Αργυροπούλου Μαρία 6944899493, Θεοδωρόπουλο Γιάννη 6986732159, Λελούδα Μάκη 6936929888, Μαρκοπούλου Νίκη 6942714928.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr