background img
banner
banner

Όλο το Αίγιο στον δρόμο για το Πρωτοδικείο

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ – ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε ενωτικό κλίμα και με αγωνιστική διάθεση ούτως ώστε το Αίγιο να μην απολέσει την ακεραιότητα του Πρωτοδικείου του, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου σύσκεψη φορέων στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, το οποίο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Η σύσκεψη συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας και φορέων με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Δευτέρας, ο κ. Καλογερόπουλος γνωστοποίησε ότι επιχειρεί να κλείσει ραντεβού και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη προκειμένου να πιέσει κι άλλο το υπουργείο ώστε να μην υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη – όπως φαίνεται- υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου, με τη μετατροπή του σε Περιφερειακό.

Το τι σημαίνει «Περιφερειακό» ανέλυσε στη σύσκεψη το μέλος της επιτροπής αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου, πρώην πρόεδρός του Γιάννης Καρβούνης, τονίζοντας ότι εφόσον λειτουργεί ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο θα υπάγεται διοικητικά στην Πάτρα, πράγμα που σημαίνει ότι σιγά – σιγά θα κλείσει καθώς ο προσανατολισμός είναι ένα ανά νομό. ΄΄Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα σαν Δικηγορικός Σύλλογος ώστε το Πρωτοδικείο να παραμείνει με τη σημερινή του μορφή και να αναβαθμιστεί. Προσανατολιζόμαστε στη διεξαγωγή παναιγιάλειου συλλαλητηρίου και θέλουμε τη συμβολή σας σε αυτό΄΄, ανέφερε ο κ. Καρβούνης στους φορείς που συμμετείχαν. Ομοίως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, ζητώντας τη γνώμη των φορέων για το καλύτερο σημείο διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου.

Στο «τραπέζι» έπεσε η πρόταση για πραγματοποίησή του εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Κορίνθου με αποκλεισμό του δρόμου, ωστόσο κρίθηκε πως θα είναι καλύτερα να γίνει στο κέντρο της πόλης όπου κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος και γι’ αυτό κατέληξαν στην πλατεία Αγ. Λαύρας, στη 1.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Αποφάσισαν ωστόσο, μετά την ολοκλήρωσή του, να πραγματοποιήσουν πορεία φτάνοντας ως την οδό Κορίνθου και το Πρωτοδικείο.

Βεβαίως, πολύ βασική θεωρείται η συμμετοχή του κόσμου. Στον στόχο αυτό θα βοηθήσει και η ενημέρωση σε επαγγελματικούς χώρους μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, ο πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργόπουλος του οποίου, ανέφερε πως δεν μπορεί να προκηρυχθεί στάση εργασίας όπως προτάθηκε ωστόσο σημείωσε πως οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν την εργασία τους και να συμμετάσχουν την ώρα του συλλαλητηρίου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργόπουλος επέστησε την προσοχή όλων, να μην «πλατειάσουν» τα αιτήματα και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο μείζον ζήτημα του Πρωτοδικείου.

Όσον αφορά το θέμα κλεισίματος των καταστημάτων, τονίστηκε πως από τη στιγμή που δεν υφίσταται Εμπορικός Σύλλογος, οι διοργανωτές να βγουν στην αγορά και να επικοινωνήσουν το θέμα της διαμαρτυρίας, ζητώντας από τους μαγαζάτορες να κλείσουν έστω την ώρα του συλλαλητηρίου.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του «μαχόμενου» Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης, από τον οποίο ζητήθηκε μαζική συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση της Παρασκευής καθώς και στην προγραμματισμένη πορεία, με τον κ. Μποδιώτη να συμφωνεί κάνοντας γνωστό πως θα έθετε το θέμα στο μπλόκο των αγροτών στον Σελινούντα, ούτως ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση, δεδομένου ότι – όπως τόνισε – το θέμα του Πρωτοδικείου αφορά όλη την τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αιγίου Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε πως θα θέσει σε γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου του καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας ενώ την Παρασκευή να γίνει τετράωρη στάση εργασίας ώστε όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Τέθηκε μάλιστα και το θέμα συμμετοχής μαθητών της περιοχής στη διαμαρτυρία της Παρασκευής μέσω ενημέρωσης των μαθητικών συμβουλίων.

Ο δήμαρχος συμφώνησε με την ημέρα, ώρα και τοποθεσία που είχε επιλεγεί για το συλλαλητήριο, τονίζοντας πως βασικό είναι να μην παρεκκλίνει η διεκδίκηση από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν διατήρηση του Πρωτοδικείου ως έχει, κάτι που βρήκε σύμφωνους όλους τους φορείς. Επιπλέον, ο κ. Καλογερόπουλος δεν είδε αρνητικά ούτε την πρόταση για μη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών την ώρα διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου, προκειμένου να δώσουν το «παρών» και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Τέλος, τονίστηκε πως στα επιχειρήματα διατήρησης του Πρωτοδικείου με τη σημερινή του μορφή, μπορεί να μπει και το γεγονός ότι ο δήμος Αιγιαλείας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος σε όλη την Πελοπόννησο άρα δικαιούται να έχει αυτόνομες δικαστικές υπηρεσίες.

Σήμερα η συνάντηση με Μπούγα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο δήμαρχος με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ενώ παρών έχει δηλώσει ότι θα είναι και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ποιοι συμμετείχαν

Λίγη ώρα αργότερα, από τον Δικηγορικό Σύλλογο εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: «Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12η μεσημβρινή στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου έλαβε χώρα σύσκεψη, την οποία οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, στην οποία συμμετείχαν: Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κος Δημήτριος Καλογερόπουλος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας κα Μαρία Ιατροπούλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου κος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αιγίου κος Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ‘’Μπακόπουλος – Ντρίνιας’’ κος Ιωάννης Μποδιώτης, ενώ ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κος Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προσωπικού κωλύματος πλην όμως ανακοίνωσε, ότι στηρίζει τις αποφάσεις, οι οποίες θα ληφθούν. Στην σύσκεψη προήδρευσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κος Γεώργιος Μπέσκος και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου συμμετείχαν ο δικηγόρος κος Ιωάννης Καρβούνης και ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κος Αθανάσιος Ρομποτής.

Κάλεσμα του Δ.Σ.Α. για συμμετοχή

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα: “Η διοργάνωση παναιγιαλείου συλλαλητηρίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ. με αίτημα να μην καταργηθεί αλλά να αναβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Αιγίου. Την ώρα του συλλαλητηρίου θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ θα υποβληθεί πρόσκληση για κλείσιμο των καταστημάτων την ίδια ώρα. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς της Αιγιάλειας να είναι παρόντες στο συλλαλητήριο, ώστε να διατρανώσουμε όλοι μαζί το ΟΧΙ στην κατάργηση του Πρωτοδικείου μας και στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr