background img
banner
banner

Συγκίνηση, χαρά και αστείρευτο κέφι

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το βράδυ στο «Λιόπετρο», διακατείχετο από ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία τη χαρά για τη νέα χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκει δασκάλους και νηπιαγωγούς «μάχιμούς» μέσα στις σχολικές αίθουσες να επιτελούν το λειτούργημά τους, από την άλλη, την αναγνώριση και τη συγκίνηση γι’ αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν έχοντας προσφέρει πολλά από τα χρόνια της ζωής τους στο να δώσουν στους μικρούς μαθητές τα πρώτα «φώτα» της μάθησης. Όπως και να έχει, ήταν μία βραδιά που σίγουρα όλοι θα θυμούνται για καιρό…

Τα περίπου 230 άτομα που έδωσαν το «παρών», το κέφι, η καλή διάθεση και ο χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σίγουρα καταμαρτυρούν ότι οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι του Συλλόγου έζησαν μοναδικές στιγμές, με το Δ.Σ. που διοργάνωσε τη βραδιά, δικαίως να λαμβάνει τα εύσημα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πατήρ Σωτήριος Καραγκούνιας που ευλόγησε τη βασιλόπιτα και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τους εκπαιδευτικούς, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπαιδευτικός Ανδρέας Φίλιας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος κ.ά.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και εν συνεχεία, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη η οποία μάλιστα ανέφερε πως η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχαν οι ιώσεις που ταλαιπωρούν πολλούς εκπαιδευτικούς. Τόνισε δε πως δεν κατέστη εφικτό να παραστούν οι εκπαιδευτικοί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αιρετοί ΠΥΣΠΕ. Ανέγνωσε τον χαιρετισμό του αιρετού ΠΥΣΠΕ Τάσου Σταυρογιαννόπουλου καθώς και του αιρετού Χρήστου Τσόγκα όπως και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Βασιλικής Φελούκα.

Ο δάσκαλος που η ψυχή και η καρδιά του ήταν μέσα στις τάξεις για πολλά – πολλά χρόνια…

΄΄Απόψε τιμώνται οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν τον κλάδο μας τόσα χρόνια σε όλα τα σχολεία της χώρας και έληξε η υπηρεσία τους σε σχολεία της Αιγιάλειας. Αναζητήσαμε τα ονόματά τους και μας εστάλη από την Πρωτοβάθμια, μία λίστα με 37 ονόματα συναδέλφων που πήραν σύνταξη την τελευταία πενταετία. 36 είναι εν ζωή και τους τιμούμε απόψε, ενώ αναμνηστικό θα δώσουμε στους συγγενείς της αείμνηστης Εύας Κανατσέλη που έφυγε από τη ζωή΄΄, είπε η κ. Σκανδάμη, κάνοντας γνωστό ότι παρίσταντο οι περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς – τιμώμενα πρόσωπα. ΄΄Θα κόψω το πρώτο κομμάτι για τον Αιγιαλέα δάσκαλο, τον δάσκαλο που υπηρέτησε στα σχολεία, που ήταν η ψυχή και η καρδιά του μέσα στις τάξεις, δίπλα στον μαθητή, που στήριξε το δημόσιο σχολείο όλα τα χρόνια της καριέρας του΄΄, είπε η πρόεδρος.

Ο κ. Φίλιας στον χαιρετισμό τους ανέφερε: ΄΄Είμαι εδώ πρώτα ως εκπαιδευτικός και μετά ως αντιπεριφερειάρχης. Ήμουν και πέρυσι μαζί σας, είναι μία διαφορετική εκδήλωση γεμάτη γνώριμα πρόσωπα, γεμάτη άρωμα από σχολείο, το οποίο μπορεί να είναι επιλογή κάποιων από εμάς να το αποχωριζόμαστε για λίγο αλλά στην ουσία μας λείπει και το καταλαβαίνουμε αυτό κυρίως όταν είμαστε μαζί με συναδέλφους. Εύχομαι δύναμη, τα πράγματα αλλάζουν, οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες, τις μαθαίνω, δεν τις ζω. Επίσης, εύχομαι τα καλύτερα στην πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας που γνωρίζω ότι έχουν μία δράση που αξίζει στην ιστορία του Συλλόγου. Κόβω ένα κομμάτι της πίτας και το αφιερώνω στους «μάχιμους» εκπαιδευτικούς΄΄.

Ο κ. Ελευθεριώτης ευχήθηκε καλή, γόνιμη και δημιουργική χρονιά και σημείωσε: ΄΄Πρέπει να είμαστε δίπλα, κάτω, γύρω από τον Σύλλογο συνεχώς. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, που τα δικαιώματά μας, εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, πλήττονται. Έχουμε ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συνεργασία όλων και εκτιμώ ότι όλα αυτά γίνονται μέσα από δράσεις μαζικές οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν ενάντια σε όλα τα αυτά τα δύσκολα που έρχονται και πρέπει πραγματικά τα αγαθά και της Παιδείας και της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, να μην καταντήσουν εμπορεύματα. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή αλλά όλα με προσπάθειες και αγώνες, κατακτώνται΄΄.

Θερμές ευχές απηύθυνε ο κ. Κουτρόπουλος, τονίζοντας πως οι γονείς είναι και παραμένουν δίπλα στους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας το έργο τους και στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο.

Ακολούθησαν οι απονομές των τιμητικών σε κλίμα συγκίνησης. Οι συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικοί που τιμήθηκαν, είναι: Αγγελόπουλος Τρύφωνας, Αγγελοπούλου Πηνελόπη, Αλευρίτης Αριστείδης, Αποστολοπούλου Κατερίνα, Βασιλείου Θεόδωρος, Γκιώνη Ιωάννα, Γραμμενίδης Δημήτριος, Δαδιώτου Ουρανία, Διαμαντόπουλος Ιωάννης, Δημητρίου Ευγενία, Δήμου Αγγέλα, Θεοδωρακοπούλου Ευτυχία, Θεοφανίδου Μαρία, Κανατσέλη Εύα, Κεραμάρη Μαρία, Κιντής Τριαντάφυλλος, Κώτσιου Κατερίνα, Λιαρομάτης Σωτήρης, Μάργαρης Δημήτρης, Μέγαρη Ευανθία, Μπακάλη Δήμητρα, Νικολάου Γαλανή, Νικολόπουλος Αργύρης, Ντούκα Γιώτα, Ντούμα Αντιγόνη, Παναγιωτοπούλου Κατερίνα, Πάνου Αθανασία, Πανούτσου Ευαγγελία, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαδοπούλου Βιβή, Παπαχριστόπουλος Αποστόλης, Πατηράκη Ελένη, Ριζομυλιώτη Γιωργία, Σπυρόπουλος Χρήστος, Στεργίου Ευδοκία, Τέρπος Γιωργος, Τριανταφύλλης Ανδρέας, Τριανταφυλλοπούλου Ντίνα, Χαντζόγλου Ρένα.

Όμορφη διάθεση και χορός

Ακολούθησε δείπνο και εν συνεχεία γλέντι και χορός με ζωντανή μουσική από τους μοναδικούς, Βασίλη Σκανδάμη (κιθάρα- φωνή) και Μιχάλη Βασιλείου (μπουζούκι – φωνή) που… απογείωσαν το κέφι.

Ο τυχερός της πίτας, που αναδείχθηκε από κλήρωση, ήταν ο εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Θανάσης Μιχαλόπουλος και κέρδισε μία δωροεπιταγή ύψους 150 ευρώ από το κατάστημα «Κωτσόβολος».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr