background img
banner
banner

“Όχι, δεν θα τους περάσει!”

ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ

Από τον ¨πύρινο¨ λόγο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου που αντιτάχθηκε με σθένος και επιχειρήματα στο νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, χαρακτηρίστηκε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στον ¨Απόλλωνα¨, η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την ΓΕΧΑ Αιγίου, τη Χριστιανική Ένωση Αιγίου, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον Σύλλογο Τριτέκνων Αιγίου. Την εκδήλωση, που περιελάμβανε τις ομιλίες των Αρχοντούλας Ρέλλα φιλολόγου και Παναγιώτας Χατζηγιαννάκη- Τσαγκαροπούλου ιατρού – πνευμονολόγου, παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Κατά την Ημερίδα, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος… “ξεσπάθωσε” κυριολεκτικά, υψώνοντας για τα καλά και τον τόνο της φωνής του αλλά και το ηθικό ανάστημά του, εκπροσωπώντας το σύνολο των ιερωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως, που τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σχεδιάζει να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει πάρει πλέον μία κοινωνική… διάσταση και είναι από τις πιο χαρακτηριστικές διαφωνίες που έχει αντιμετωπίσει το έθνος τα τελευταία 50 χρόνια, διχάζοντας ολόκληρη την πολιτεία, ανάμεσα στις εποχές του “εκσυγχρονισμού” και της σεξουαλικής ελευθερίας των ανθρώπων που δεν είναι πολύ κοντά στον χριστιανισμό, εναντίον της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων, των ηθών και εθίμων του έθνους και του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου αλλά και της ιεροσύνης.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Η εκδήλωση, που διήρκησε σε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, προς ενημέρωση όλων των δημοτών της Αιγιάλειας, για την εκδήλωση – αντίσταση που διοργανώνεται από την Εκκλησία της Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα, προκειμένου να υπάρξει συνολική αντίσταση, για να αποτραπεί το ψήφισμα του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις απαιτήσεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ για το γάμο και την τεκνοθεσία.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο βουλευτής του κόμματος “Νίκη” Σπύρος Τσιρώνης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος και ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας. Επίσης, ένα δυναμικό “παρών” έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι από την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ένωση Συλλόγων Γονέων, δεκάδες κληρικοί, μέλη συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τον επαγγελματικό εμπορικό κλάδο και από διάφορες τοπικές κοινότητες.

Μίλησαν για νέα αδιέξοδα της κοινωνίας

Το θέμα της επικαιρότητας, όπως ανέφερε ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης Αρχιμανδρίτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας. Ειδικότερα, είπε: “Προσπαθούν κάποιοι να παρέμβουν στον θεσμό της οικογένειας και να υποβαθμίσουν το βασικό κύτταρο του έθνους μας, την θρησκεία μας και την χριστιανική μας ταυτότητα.

Ανατρέπεται η σύσταση και η δομή της παραδοσιακής μορφής της οικογένειας, το νομοσχέδιο αυτό είναι η συστηματική αποδόμηση των αρχών και των αξιών του λαού μας” τόνισε.
Αμέσως μετά, και για αρκετή ώρα μίλησαν, η Φιλόλογος και συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχοντούλα Ρέλλα αναπτύσσοντας το θέμα “Η οικογένεια ως κατ’ οίκων Εκκλησία σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και τις υποθήκες των Αγίων Πατέρων” αλλά και η γιατρός – πνευμονολόγος και μέλος του συλλόγου “Αφήστε με να ζήσω” Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου η οποία ανέπτυξε το θέμα “Ομόφυλος γάμος και τεκνοθεσία – Δρόμος προς νέα αδιέξοδα”.

«Άλλο ισότητα και άλλο ισοπέδωση»

Από το βήμα της εκδήλωσης, μίλησαν αφενός ο βουλευτής κ. Τσιρώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε “τιμή μου που είμαι εδώ γιατί η περιοχή του Αιγίου ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή αντίστασης όταν στο παρελθόν θίγονταν τα ιδανικά και τα ήθη του τόπου, οι θρησκευτικές αντίληψης των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί προσβολή προς την ελληνική κοινωνία και τις χριστιανικές πεποιθήσεις του συνόλου και οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε”.

Σημείωσε επίσης ότι, το νομοσχέδιο είναι πλέον μια… “κόκκινη γραμμή” πού προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει στο υποσυνείδητο του μέσου Έλληνα, αλλά δεν θα το πετύχει. Λίγο αργότερα, ο Αντιδήμαρχος κ. Καραϊσκος, εκπροσωπώντας το δήμαρχο, ανέφερε: “Ζούμε και υπάρχουμε ως Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να υποστηρίζουμε τις κοινές πεποιθήσεις, να λειτουργούμε ως σύγχρονη κοινωνία. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως, λέει ότι δεν πρέπει να χαθεί το αξιακό βάρος και η ταυτότητα της χώρας μας” θέτοντας ταυτόχρονα το δίλημμα “είναι δικαίωμα ο γάμος;” ξεκαθαρίζοντας ότι άλλο πράγμα είναι να νιώθει κανείς ίσος με όλους και άλλο είναι να υπάρχει ισοπέδωση αντίληψης, ηθών και αξιών.

Ο κ. Καραΐσκος έκανε λόγο για την επικινδυνότητα της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοθετήματος σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να σέβεται τα ειδικά χαρακτηριστικά της αντίληψης του μέσου Έλληνα και ότι θεωρούν πως το ζωντανό κύτταρο του έθνους έχει αλλάξει προς την αδιαφορία ή την αθεΐα, λέγοντας: “Ας μην προσπαθούν κάποιοι να κάνουν τα πράγματα τεράστια ενώ… δεν είναι. Ας ασχοληθούμε με την παραδοσιακή, κλασική οικογένεια και την υπογεννητικότητα, ας κοιτάξουμε ως πολίτες να έχουμε αρχές και αξίες που πρέπει το κράτος να στηρίξει. Ας φροντίσουμε να μη φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και ας αντιμετωπίζουμε δραστικά την ανεργία και την οικονομική δυσχέρεια. Αυτό το θέμα που προσπαθούν να περάσουν, μπερδεύει και αποπροσανατολίζει τους πολίτες. Είμαστε ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο”.

«Προσπαθούν να χτυπήσουν την ίδια τη ζωή»

Τελευταίος ομιλητής της Ημερίδας, ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο οποίος από το βήμα έκανε λόγο για ισοπέδωση ηθών και προσπάθεια της κυβέρνησης για να πληγεί η θρησκευτική πίστη του μέσου πολίτη, ενώ ήταν εμφανώς φορτισμένος ψυχολογικά αλλά και ταυτόχρονα, ιδιαιτέρως ξεσηκωτικός και απολύτως αποφασιστικός: “Δυστυχώς, αυτή η ισοπέδωση, έχει ξεκινήσει πριν πολλά – πολλά χρόνια και όλοι εμείς… κοιμόμασταν, αδελφοί μου. Δεν πήραμε χαμπάρι τι πρόκειται να συμβεί. Όλοι κάνουμε έναν αγώνα πίσω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δίχως πρόσωπο, δίχως πυγμή. Όμως οι πραγματικοί αγώνες, γίνονται στον δρόμο. Σε λίγο θα νομοθετήσουν για την πολυγαμία… ύστερα για την κτηνοβασία… και έπειτα για την ευθανασία. Προσπαθούν να χτυπήσουν την ίδια την ζωή. Ο διάβολος πολεμά τους ανθρώπους γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει τον Θεό και έτσι βρήκε εμάς τους ευάλωτους για να προσπαθήσει να βλάψει την ύπαρξη του ανθρώπου στη γη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση. Το κράτος προσπαθεί να πλήξει μια πεποίθηση αιώνων, τον ισχυρό θεσμό του έθνους, αυτόν της οικογένειας”.

Το πλήθος αποθέωσε τον Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, κλείνοντας τον καυστικό του λόγο, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το νομοσχέδιο είναι μία επιστάμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει τους βουλευτές ενάντια στη συνείδησή τους. Καλώ τους Αχαιούς εκπρόσωπους της πολιτικής σκηνής του τόπου να αντισταθούν. Να σταθούν απέναντι σε αυτό το νόμο που αντιτίθεται στην θρησκεία και στην χριστιανοσύνη, που βλάπτει την πίστη και την ηθική. Όχι, δεν θα τους περάσει! Ας μας οδηγήσουν ως και στον θάνατο εάν χρειαστεί, αλλά δεν θα λυγίσουμε.

Θα δικαιωθούμε. Θα αγωνιστούμε. Καλούμε όλους τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο να πράξουν άμεσα αυτό που επιβάλλουν οι νόμοι του Θεού και η θέληση του λαού. Δεν θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο που πλήττει την κοινωνία και το έθνος μας. Δεν θα αλλάξουμε για κανέναν τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια.

Ε, λοιπόν όχι, δεν θα τους περάσει!” τόνισε, ξεσηκώνοντας πραγματικά το πλήθος που είχε παρευρεθεί, το οποίο για πάνω από 3 λεπτά της ώρας χειροκροτούσε ακατάπαυστα τον Μητροπολίτη αποθεώνοντάς τον και για την δυναμική του στάση αλλά και για τον αποφασιστικό, δυναμικό του λόγο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr