background img
banner
banner

Αποχή, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κατάληψη!

ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις τελούν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Αιγίου, αντιδρώντας στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, εφόσον προβλέπει υποβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών Αιγίου. προγραμματίζουν δε κατάληψη στο Πρωτοδικείο την προσεχή Δευτέρα! Μάλιστα, ο Δ.Σ.Α. αντιδρά στην πρόθεση του υπουργείου να μεταφέρει τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Πρωτοδικείου Αιγίου, στην Πάτρα, θεωρώντας ότι έτσι καθιστά το Αίγιο, «μεταβατικό δικαστήριο».

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αποφασίστηκε ομόφωνα η καθολική αποχή των μελών του από όλες τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων μέχρι και την 4η Μαρτίου. Ο Δ.Σ.Α. καταγγέλλει την πρόθεση αυτή του υπουργείου και τονίζει: ΄΄Είναι αδιανόητο και προκλητικό, έναν από τους πιο υγιείς δικαστικούς σχηματισμούς στην χώρα με χιλιάδες υποθέσεις ετησίως και με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, που έχει συμβάλλει με βάσει τα στατιστικά δεδομένα και τον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και μάλιστα με τα πιο χαμηλά κόστη σε σχέση και με Πρωτοδικεία πρωτευουσών νομών ουσιαστικά να τον αποδυναμώνει η κυβέρνηση αφαιρώντας του τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι σε σχέση με τους περισσότερους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας χρεώνονται περισσότερες υποθέσεις, τις οποίες και περαιώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄εκφεύγει κάθε λογικής στο πλαίσιο της δήθεν επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και εξοικονόμησης πόρων να <<καταστρέφεται>> ένας υγιής δικαστικός σχηματισμός, ο οποίος έχει συμβάλλει αναμφισβήτητα και στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και στην εξοικονόμηση πόρων σε σχέση με άλλους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας. Εκφεύγει κάθε λογικής να αφαιρείται η οργανική έδρα δικαστικών λειτουργών από το Πρωτοδικείο μας και να τους στέλνουν στην Πάτρα, στην οποία δεν υπάρχουν καν γραφεία να στεγάσουν τους ήδη υπάρχοντες εκεί δικαστές!!!΄΄.

Και καταλήγει το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου: ΄΄Ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον παραλογισμό. Τη Δευτέρα 26/02 θα προχωρήσουμε μαζί με τους δικαστικούς υπαλλήλους σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου και εν συνεχεία σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Ό,τι είναι υγιές για την απονομή της Δικαιοσύνης και την λειτουργία της το ενισχύεις και δεν το υποβαθμίζεις. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!! Το Πρωτοδικείο Αιγίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει αυτόνομο με τις οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων να διατηρηθούν σε αυτό΄΄.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αιγίου, επισημαίνει: «Συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε., σας ενημερώνουμε ότι με την υπ. αριθμ. 142/20-2-2024 απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα τις επερχόμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, αποφασίστηκε: 1/Δίωρη διακοπή εργασιών 9.00 – 11.00 από την Τετάρτη 21/2/2024 μέχρι και την Πέμπτη 29/2/2024 (πλην Πέμπτης 22/2/2024).

2/Στάση εργασίας 11.00 – 15.00 και συμμετοχή του Δ.Σ. στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΔΥΕ στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη 22/2/2024 και 3/ συμβολικό κλείσιμο των δικαστικών κτιρίων της χώρας τη Δευτέρα 26/2/2024 κατά το δίωρο 9.00-11.00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr