background img
banner
banner

Ηχηρά ονόματα της μουσικής τον Αύγουστο σε Φεστιβάλ στο λιμάνι

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Χώρο φιλοξενίας συναυλιών πρόκειται να αποτελέσει και το φετινό καλοκαίρι το λιμάνι, καθώς το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας αποδέχθηκε αίτημα ιδιωτικής εταιρείας για παραχώρηση, με σκοπό τη διοργάνωση μουσικού Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μάλιστα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, με την επιτυχία των συναυλιών να θεωρείται δεδομένη. Μάλιστα, το μέλος του Δ.Σ., δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη πρότεινε να λαμβάνει το Δ.Λ.Τ.Α. αντίτιμο επί των κερδών, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Πρόκειται για την εταιρεία «Mojo live» που αιτήθηκε παραχώρηση χώρου στη Χερσαία Λιμενική Ζώνη, για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ τον μήνα Αύγουστο σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Αιγιαλείας, με σκοπό την κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών των επισκεπτών της περιοχής και των κατοίκων αυτής, στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στην αίτησή της, η εταιρεία ανέφερε πως οι καλλιτέχνες που έχει προγραμματίσει να εμφανιστούν, είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών στο κοινό και οι συναυλίες τους αποτελούν πάντα πόλο έλξης επισκεπτών, πόσο μάλλον τον μήνα Αύγουστο που η περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Τι θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τους παρακάτω καλλιτέχνες στις εξής ημερομηνίες: 31 Ιουλίου Πάνος Βλάχος, 3 Αυγούστου Αλκίνοος Ιωαννίδης, 8 Αυγούστου Γιάννης Κότσιρας, 12 Αυγούστου Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Η εταιρεία πρότεινε ως χώρο διεξαγωγής των συναυλιών τον Παλαιό Λιμένα Αιγίου και ως εναλλακτικό, τον παράπλευρο του καινούριου λιμανιού που εφάπτεται με το κτίριο του Τελωνείου διότι καλύπτουν τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση άρτιας παραγωγής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Απριλίου, πρότεινε να παραχωρηθεί χώρος στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου, τονίζοντας ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση άρτιας παραγωγής (ασφάλεια, χώρους στάθμευσης και μικρή απόσταση από το αστικό κέντρο της περιοχής).
Σε περίπτωση όμως που προκύψουν λιμενικές δραστηριότητες (εκφόρτωση πλοίου κ.λπ.) που θα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης, η συναυλία να πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό χώρο, παραπλεύρως του Νέου Λιμανιού δίπλα στο κτίριο του Τελωνείου.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου πρότεινε το τίμημα να ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά συναυλία, πλέον φόρων και νόμιμων κρατήσεων και να ζητηθεί το αντίτιμο vα καταβληθεί στο Δ.Λ.Τ.Α. πριν την υπογραφή της σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το αντίτιμο για κάθε συναυλία που πραγματοποιήθηκε, ήταν στα 500 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ελένη Κλάγκου συμφώνησε να παραχωρηθεί ο χώρος στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου, τόνισε όμως, σε περίπτωση όμως που προκύψουν λιμενικές δραστηριότητες (εκφόρτωση πλοίου κ.λπ.) που θα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης και αυτή να λάβει χώρα στον εναλλακτικό χώρο, παραπλεύρως του Νέου Λιμανιού που εφάπτεται με το κτίριο του Τελωνείου ή προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στις ημερομηνίες των συναυλιών, το Δ.Σ. θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου με σκοπό να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση της Β. Ψυχράμη να αποδίδεται το 10% των εισπράξεων στο Δ.Λ.Τ.Α.

Το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α., δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη ζήτησε το αντίτιμο να ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων ανά συναυλία, κάτι το οποίο ωστόσο δεν υιοθετήθηκε από το σώμα. Μιλώντας αργότερα στο Protionline.gr, η κ. Ψυχράμη είπε πως ΄΄με βάση το πόσο δημοφιλείς είναι οι καλλιτέχνες που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ και το γεγονός ότι τον Αύγουστο ο πληθυσμός στην Αιγιάλεια πολλαπλασιάζεται, είναι δεδομένο ότι οι συναυλίες θα προσελκύσουν πάρα πολύ κόσμο. Μπορεί το αντίτιμο να αυξάνεται από 500 ευρώ που ήταν πέρυσι στα 1.000 ευρώ για κάθε συναυλία, όμως παραμένει πολύ χαμηλό. Γι’ αυτό και πρότεινα να λαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 10% επί των εισπράξεων από τα εισιτήρια κάθε συναυλίας΄΄.

Ακόμη, η κ. Ψυχράμη επισήμανε: ΄΄Όπως και για τα δημοτικά κτίρια το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να λαμβάνει μέρος των εισπράξεων, έτσι και για τους χώρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα έπρεπε να ισχύει κάτι ανάλογο. Διότι αποτελεί μία καλή αφορμή να ενισχυθεί το ταμείο του΄΄. ΄΄Οι πολίτες απορούν γιατί είναι τόσο χαμηλές αυτές οι χρεώσεις σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Δεν μπορεί ο δήμος να επιβάλει αυξήσεις δημοτικών τελών 150% στα μαγαζιά που είναι αμφίβολο εάν δουλεύουν άλλες μέρες εκτός από Σαββατοκύριακα και να έρχονται μεγάλα ονόματα της μουσικής με τόσο λίγα χρήματα. Ζητάμε 10.000 ευρώ από επαγγελματίες της Αιγιάλειας για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και αυτοί που θα γεμίσουν το λιμάνι, θα καταβάλουν μόνο 1.000 ευρώ΄΄, πρόσθεσε.

Σημειωτέον ότι, πλην της κ. Ψυχράμη που δήλωσε «κατά», το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. κατά πλειοψηφία ενέκρινε την παραχώρηση του χώρου με σκοπό τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr