background img
banner
banner

Η τοποθέτηση Μουρίκη για τις διαφορετικές συγκεντρώσεις πυροδότησε σχόλια…

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ” ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άκη Μουρίκη την Τετάρτη στην πλατεία, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, όταν καταφέρθηκε εναντίον σωματείων και φορέων της Αιγιάλειας που επέλεξαν να προχωρήσουν σε ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλ. Οικονόμου, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Από την άλλη, εκπρόσωποι των σωματείων αυτών επισημαίνουν πως δεν θα μπορούσαν να διαδηλώσουν μαζί με εκπροσώπους κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια και αντεργατικούς νόμους…

Έκανε λόγο για «απόλυτη συνδικαλιστική ευτέλεια και ντροπή»…

Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι με τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να εμπνεύσουν τον πολίτη να συμμετάσχει στη συγκέντρωση, τονίζοντας: «Συνεπείς και πιστοί στο πολιτικό κοινωνικό καθήκον, όλοι μαζί… πλην Λακεδαιμονίων. Πώς θα εμπνεύσουμε τον πολίτη να βγει στην απεργία σε ποια πλάτη θα στηριχθεί ο εργαζόμενος για να ορθώσει ανάστημα στον εργοδότη με αυτά τα παραμύθια»… Έκανε λόγο για τραγικό συμβάν ενώ αναφέρθηκε στη συζήτηση που προηγήθηκε στο Εργατικό Κέντρο την περασμένη εβδομάδα για το πώς θα οργανωθεί η απεργιακή συγκέντρωση. Είπε ότι του δημιουργήθηκε το ερώτημα πώς μιάμιση ώρα κάθισαν και ομονόησαν και στη συνέχεια δήλωσαν πως θα πάνε ξεχωριστά. ΄΄Απόρησα γιατί πήγαν στραβά τα πράγματα και γιατί κάποιοι προτίμησαν να κάνουν άλλη συγκέντρωση. Εκεί συνομολογήσαμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Τα αιτήματα ήταν κοινά και αποφασίσαμε όλοι, μαζί με τα συνδικάτα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να βγούμε στον δρόμο να δώσουμε ένα δυνατό «παρών» για να εμπνεύσουμε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και από την παραίτηση που του έχει επιβάλλει η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση. Μάταια όμως΄΄, σημείωσε. Επίσης, έκανε λόγο για «απόλυτη συνδικαλιστική ευτέλεια και ντροπή» που – όπως είπε – ΄΄θυμίζει λογικές του 19ου αιώνα αρχές του 20ού΄΄. ΄΄Με αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να τελειώνουμε μια για πάντα ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές εργατικό κοινωνικό μέτωπο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή ζωή, δικαιοσύνη και δημοκρατία΄΄, κατέληξε.

Σε διαρκή αγώνα

Μιλώντας στo Protionline.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης, του οποίου το σωματείο πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση της Κλ. Οικονόμου, είπε: ΄΄Δεν δεχόμαστε υποδείξεις και κριτική από εκπροσώπους κομμάτων που έχουν ψηφίσει νόμους όπως είναι ο αντεργατικός νόμος Αχτσιόγλου, όπως είναι τα μνημόνια, για το πώς θα αγωνιστούμε. Δεν εμφανιζόμαστε σαν πυροτέχνημα στις προεκλογικές περιόδους. Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και στη μάχη της διεκδίκησης απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Τους νόμους που ψήφισαν αυτά τα κόμματα, εμείς πολεμάμε βγαίνοντας στον δρόμο, στη διαδήλωση και το μπλόκο. Πώς λοιπόν να συνυπάρξουμε με τους εκπροσώπους τέτοιων πολιτικών;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr