background img
banner
banner

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μετά από 38 ημέρες το 1ο Τουρνουά Τάβλι «Ο Κήπος» | ΦΩΤΟ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής (21/4) ένα ακόμη τουρνουά τάβλι με διοργανωτή τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο. Μετά το καλοκαιρινό που πέρυσι έγινε για 8η χρονιά στο “Ρέμβη”, στην παραλία Νικολεϊκων, σειρά πήρε τον φετινό χειμώνα (άνοιξη για να είμαστε πιο ακριβείς) το 1ο τουρνουά “ο Κήπος”, που πραγματοποιήθηκε στον όμορφο χώρο του καφέ “ο Κήπος”, στα Σταφιδάλωνα, ιδιοκτησίας του Γιώργου Πολυδωρόπουλου.

Τα τουρνουά γενικότερα που ξεκίνησε να διοργανώνει ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος μετρούν πάνω από μια δεκαετία καθώς πραγματοποιούνται και τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες σε διαφορετικά μαγαζιά της Αιγιάλειας.

Το 1ο τουρνουά “ο Κήπος” ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 35 παικτών και των δεκάδων θεατών που παρακολούθησαν τις παρτίδες, για 38 ολόκληρες ημέρες.

35 παίκτες χωρισμένοι σε 4 ομίλους

Χωρισμένοι σε τέσσερις ομίλους των 9 (ο ένας των 8) οι 35 παίκτες έδωσαν σκληρές μάχες και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κανελής που μετά από πολύωρη μάχη επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 2-1 του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν νικητής πέρυσι το καλοκαίρι στη Ρέμβη. Τους δύο φιναλίστ ακολούθησε στο… βάθρο των νικητών ο Άγγελος Παπανικολόπουλος που επικράτησε με 2-1 στον μικρό τελικό του Νίκου Παρασκευόπουλου, επίσης μετά από σκληρή μονομαχία.Μετά τη λήξη του τουρνουά ακολούθησε τραπέζι στον “Κήπο” προσφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος Γιώργου Πολυδωρόπουλου, τον οποίο όλοι οι παίκτες ευχαριστούν θερμά και τον τίμησαν με ειδική βράβευση στις απονομές που έγιναν μετά τη λήξη του τελικού. Το “παρών” στην τελευταία ημέρα του τουρνουά έδωσε και ο φωτογραφικός φακός του Protionline.gr απαθανατίζοντας τις στιγμές στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.

Ένα παιχνίδι για όλους

Το τάβλι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι για δύο παίκτες, παραλλαγή του οποίου είναι το δυτικό τάβλι (backgammon). Κάθε παίκτης κατέχει 15 πούλια, που κινούνται σε ειδικό ταμπλό σύμφωνα με τα αποτελέσματα δυο ζαριών. Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να μαζέψει πρώτος όλα τα πούλια από το ταμπλό. Ο παίκτης που ολοκληρώνει πρώτος το μάζεμα είναι και ο νικητής.
Το τάβλι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα και στην Κύπρο και παίζεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και έχει συνδεθεί κυρίως με τα καφενεία και τις καφετέριες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr