background img
banner
banner

Σωματεία και φορείς οργανώνουν την απεργία της Πρωτομαγιάς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς τη Μ. Τετάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας, απευθύνουν Σωματεία και Φορείς της Αιγιάλειας. Μάλιστα, για τον συντονισμό της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε ενημέρωση όλων ώστε να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν: ΄΄130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε και 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις Οδηγίες της ΕΕ και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. 75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή΄΄.

Η ανθρώπινη ζωή ως… καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Τα Σωματεία ξεκαθαρίζουν πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία και τονίζουν: ΄΄Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία. Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους! Με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ακόμα πιο βαθιά όμως ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση στο εισόδημα τους στα διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας. Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές΄΄.

Σωματεία και Φορείς επισημαίνουν ακόμη την ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του και σημειώνουν: ΄΄Δε φταίει ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, αλλά η υποταγή όλων αυτών στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, στις σάπιες αξίες της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, αλλά και του «εταιρισμού» που υπερασπίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιμετωπίζουν τους εργάτες και τα αφεντικά ως μία οικογένεια. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη τα συνδικάτα , κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr