background img
banner
banner

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 26ης Ιανουαρίου

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 Ανακοίνωση, αναφορικά με τον εορτασμό της Εθνικής Τοπικής Γιορτής της 26ης Ιανουαρίου, για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, εξέδωσε χθες ο δήμος Αιγιαλείας, κάνοντας γνωστές τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη, την οποία – ως γνωστόν – θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Με βάση το πρόγραμμα, η Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, ενώ η εκδήλωση για την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Αιγιαλείας, θα λάβει χώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων».

Συγκεκριμένα, από τον δήμαρχο Αιγιαλείας, επισημαίνονται τα ακόλουθα: ΄΄Το Αίγιο γιορτάζει φέτος για πρώτη φορά, με κάθε τιμή και κάθε επισημότητα την καθιέρωση της 26ης Ιανουαρίου ως Εθνικής Τοπικής Γιορτής και ημέρα αργίας για το Δήμο Αιγιαλείας. H 26η Ιανουαρίου ήταν η ημερομηνία έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας το 1821 που έβαλε το Αίγιο στο επίκεντρο της Ελληνικής επανάστασης και του μεγάλου μας απελευθερωτικού αγώνα. Το μεγάλο αυτό ,ιστορικά αδιαμφισβήτητο και επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός είναι πλέον στοιχείο της ιστορικής μας ταυτότητας ,έτσι ώστε το Αίγιο και η ευρύτερη περιοχή του από εδώ και στο εξής να μπορεί να στέκεται επάξια στις πρωταγωνίστριες πόλεις της περιόδου αυτής, την Πάτρα, τα Καλάβρυτα και την Καλαμάτα αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς΄΄.

Σχετικά με τον εορτασμό, επισημαίνει: ΄΄Στον φετινό εορτασμό θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος, μετά την εισήγηση του Δημάρχου και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Αιγιαλείας,ως ένδειξη τιμής προς το Πρόσωπό του, δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραμάτισε στην απόφαση της καθιέρωσης της Τοπικής αυτής Γιορτής. Οι εκδηλώσεις του εορτασμού οι οποίες θα γίνονται στο Δήμο Αιγιαλείας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρίθ.157/20-12-2017,περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση του Δημαρχείου και των λοιπών δημόσιων κτιρίων. Πιο συγκεκριμένα: Το πρωί της Παρασκευής 26ης Ιανουαρίου και ώρα 10:00, θα τελεστεί ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ με τη συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Αιγίου. Στις 10:20 θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημ.Σταθακόπουλο Διδάκτορα Κοινωνιολογίας της Ιστορίας. Εν συνεχεία θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνου θα επακολουθήσει μετάβαση στον δημοτικό Κιν/θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» για την ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμου Δημότη Αιγαλείας.

Τιμές θα αποδοθούν από τον Ιερό Κλήρο, Στρατιωτικά Τμήματα, Φιλαρμονικές και Σχολεία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr