background img
banner
banner

Η… ώρα των κατεδαφιστέων

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΤΙΡΙΑ

Η ώρα της κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων που αποτελούν… φόβο και τρόμο, φαίνεται πως πλησιάζει με τον δήμο να προχωρά σε εργολαβία ώστε άμεσα να σταματήσουν να στέκουν απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των περαστικών… Το ύψος της εργολαβίας ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ και θα τεθούν σε προτεραιότητα τα κτίρια που έχουν κριθεί επικίνδυνα και κατεδαφιστέα με αμετάκλητες αποφάσεις.

Βέβαιο θεωρείται ότι μεταξύ των κτιρίων που θα κατεδαφιστούν σε πρώτη φάση, θα είναι ένα μισογκρεμισμένο οίκημα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Τεμένης καθώς και ένα ακίνητο στην οδό Αράτου στο Αίγιο. ΄΄Έχει γίνει καταγραφή των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, υπάρχει δηλαδή έκθεση επικινδύνου από τις αρμόδιες αρχές Πολεοδομία και Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, θα λειτουργήσουμε κατά προτεραιότητα και σε πρώτη φάση, θα κατεδαφιστούν από τον εργολάβο όσα μπορούν να καλυφθούν από το διαθέσιμο κονδύλι. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προβούμε σε κατεδαφίσεις με ιδία μέσα και γι’ αυτό προχωρούμε σε ανάθεση σε ιδιώτη΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη. Ως προς την διαδικασία, σημείωσε πως μόλις βγει η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα προχωρήσει η διακήρυξη.

Τρία στην Τέμενη

Σημειώνεται ότι κάποια από τα κτίρια αυτά δεν έχουν καν ιδιοκτήτες, οπότε και για τον δήμο θα είναι πιο εύκολο να δρομολογήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης. Όσο γι’ αυτά που έχουν ιδιοκτήτες, ο δήμος θα προχωρήσει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει αμετάκλητη έκθεση επικινδυνότητας ώστε να μην απειλούν τους πολίτες.

Να σημειωθεί ακόμη ότι το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μεντζελόπουλο, με αναφορά στα τρία ετοιμόρροπα οικήματα στην περιοχή της Τέμενης.

Ερωτηθείς σχετικά από τo “protionline.gr”, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τεμένης Παναγιώτης Μαρίνος, ανέφερε πως εδώ και χρόνια έχουν γίνει ενέργειες από την τοπική κοινότητα για τα τρία αυτά κτίρια εκ των οποίων το ένα, απέναντι από την εκκλησία, καταρρέει σταδιακά, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των περαστικών. ΄΄Και για τα τρία αυτά κτίρια έχουμε ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά «εμπόδια» και αναμένουμε να υλοποιηθεί η υπόσχεση που μας έχει δώσει ο δήμαρχος για την κατεδάφισή τους. Κι αυτό πρέπει να γίνει διότι στην κατάσταση που βρίσκονται, υποβαθμίζουν το χωριό μας και πολύ περισσότερο αποτελούν απειλή για κατοίκους και επισκέπτες΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρίνος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr