background img
banner
banner

Έκλεψαν 560 μέτρα καλώδιο

35.000 ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Συνεχή είναι τα παράπονα πολιτών για την… συσκότιση που επικρατεί στην είσοδο του Αιγίου από τα Δυτικά της πόλης, καθώς, ελλείψει φωτισμού, η ορατότητα είναι περιορισμένη και οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχήματος, μεγάλοι.
Για την αποκατάσταση του προβλήματος πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει εργολαβία εγκατάστασης νέου φωτισμού, από το ύψος του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, μέχρι και την νησίδα στο ύψος της Μυρτιάς.
Πρόκειται για την οδό 20ής Μαρτίου που το τελευταίο διάστημα είναι… βυθισμένη στο σκοτάδι, θυμίζοντας απομακρυσμένο ερημικό τοπίο, παρότι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τα Ψηλά Αλώνια, ενώ παρουσιάζει αυξημένη κίνηση. Το… μυστήριο της συσκότισης έλυσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Ο κ. Παναγόπουλος έκανε γνωστό ότι… γνωστοί -άγνωστοι που έχουν… ρημάξει υποδομές και εργοτάξια της περιοχής, είχαν αφαιρέσει καλώδιο περίπου 560 μέτρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φωτισμός…
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγόπουλος, θα ξεκινήσει άμεσα το έργο εγκατάστασης νέας υποδομής για τον ηλεκτροφωτισμό του σημείου αυτού για τον οποίο είναι υπεύθυνος ο δήμος. Μάλιστα, προβλέπεται η εγκατάσταση να γίνει υπογείως, ούτως ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο φθοράς ή κλοπής από επιτήδειους. Το έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, θα κοστίσει 35.000 ευρώ.

Έκλεψαν και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα…

Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στον ανηφορικό δρόμο που συνδέει την 20ής Μαρτίου με την Όθωνος στην Καλλιθέα, έχει γίνει ένα ακόμη… πλιάτσικο. Άγνωστοι έχουν αφαιρέσει όλα τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που ήταν τοποθετημένα στα αριστερά κατά την άνοδο, αφήνοντας έτσι τα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν, εκτεθειμένα στο… γρεμό. Κάτοικοι της περιοχής ζητούν επανατοποθέτηση και κατασκευές ειδικές ώστε να μην αφαιρούνται τόσο εύκολα σε ένα σημείο που χρησιμοποιείται αρκετά, θεωρείται όμως άκρως επικίνδυνο…

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr