background img
banner
banner

Το πεύκο δημιούργησε… λόφο

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ως ένα… εμπόδιο που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στα παιδιά τους, βλέπουν γονείς τον κορμό του μισοκομμένου πεύκου στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.
Όπως μετέφεραν στο Protionline.gr , το δέντρο κόπηκε πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, διότι οι ρίζες του είχαν σηκώσει το τσιμέντο, δημιουργώντας προβλήματα στην άκρη του προαυλίου.


Όμως, αυτό που επισημαίνουν το Protionline.gr γονείς, είναι το γεγονός ότι το δέντρο κόπηκε αλλά ο κορμός παρέμεινε για λίγα εκατοστά, με το πρόβλημα στις ρίζες να μεγαλώνει και το τσιμέντο να σηκώνεται όλο και περισσότερο. Ανέφεραν ακόμη ότι από τη στιγμή που ελήφθη απόφαση να… φύγει το δέντρο από το σημείο, θα έπρεπε να ξεριζωθεί.
Ερωτηθείς από το Protionline.gr ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου του δήμου Λάμπης Στεφανίδης, ανέφερε πως το δέντρο κόπηκε κατόπιν αυτοψίας γεωπόνων και με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του δήμου. Τόνισε δε πως εάν θα έπρεπε να ξεριζωθεί θα επιλαμβανόταν η Τεχνική Υπηρεσία και όχι το «Πράσινο», διότι απαιτείται ειδικό μηχάνημα για το έργο και εν συνεχεία αποκατάσταση του δαπέδου.
Όπως και να έχει, η… ορμή των ριζών φαίνεται ικανή να δημιουργήσει ζημιά ακόμη και στην μάντρα του σχολείου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr