background img
banner
banner

«Πρεμιέρα» Πανελλαδικών σήμερα για 315 μαθητές ΓΕΛ της Αιγιάλειας

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΩΝΙΑ – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΠΑΛ

Ίσως το πιο δυνατό «καρδιοχτύπι» της ζωής τους ως τώρα θα νιώσουν οι υποψήφιοι των της περιοχής που, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, ρίχνονται σήμερα στη… μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Χθες ξεκίνησαν οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ με τη διαδικασία να εξελίσσεται στην περιοχή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Συνολικά, από τα ΓΕΛ θα συμμετάσχουν από την Αιγιάλεια 315 μαθητές, κάνοντας την προσπάθειά τους για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη σχολή της επιλογής τους.

Αναλυτικότερα, στις φετινές Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους µάθηµα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα µαθήµατα των Οµάδων Προσανατολισµού. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν αρχικά χθες στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηµατικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε µαθήµατα ειδικότητας. Για τα ειδικά µαθήµατα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου µέχρι 2 Ιουλίου.
Συνολικά, 2.454 υποψήφιοι από όλη την Αχαΐα θα δώσουν εξετάσεις -ενώ το σύνολό τους πανελλαδικά φτάνουν τις 102.000- για να περάσουν στο Πανεπιστήμιο. Από αυτούς οι 2.354 θα δώσουν γραπτά και οι 100 προφορικά. Επίσης, οι 500 στα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στο “protionline.gr” από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, από τα επτά Γενικά Λύκεια της Αιγιάλειας οι υποψήφιοι ανέρχονται συνολικά σε 315. Να σημειωθεί ότι πέρυσι έδιναν 30 μαθητές περισσότεροι, δηλαδή 345. Από τους φετινούς 315, οι 307 θα διαγωνιστούν γραπτώς και οι 8 προφορικά. Αναλυτικά, οι υποψήφιοι από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου είναι 123, από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου 98, από το Γενικό Λύκειο Καμαρών 22, από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου 2, από το ΓΕΛ Ακράτας 15, από το ΓΕΛ Διακοπτού 31 και από το ΓΕΛ Αιγείρας 24.

Να σημειωθεί ότι από όλα τα Λύκεια της Αιγιάλειας φέτος δίνουν λιγότεροι μαθητές, μόνο από το Εσπερινό ΓΕΛ θα διαγωνιστεί ένας υποψήφιος παραπάνω αλλά και από το ΓΕΛ Αιγείρας δέκα υποψήφιοι παραπάνω, δεδομένου ότι πέρυσι ήταν 14 και φέτος 24!

Στα ΕΠΑΛ σε επίπεδο Αχαΐας, διαγωνίζονται 614 μαθητές από τους οποίους 539 γραπτώς και 78 προφορικά.

Η κατανομή των τμημάτων

Οι θέσεις που θα διεκδικήσουν οι μαθητές πανελλαδικά φτάνουν τις 78.335, συν τις 350 θέσεις των αστυνομικών και των 819 των στρατιωτικών σχολών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συνολικός αριθμός των τμημάτων ανέρχεται στα 424 και από αυτά τα 418 είναι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα 6 στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τις Τουριστικές Ακαδημίες.

Οι περισσότερες αλλαγές σε ό,τι αφορά το μηχανογραφικό έχουν να κάνουν με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας όλα είναι έτοιμα και ήδη έχουν οριστεί οι επιτηρητές, οι επιτροπές των εξετάσεων, αλλά και οι βαθμολογητές.
Η κατανομή των τμημάτων έχει ως εξής: Το πρώτο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικό, νομικών και κοινωνικών) έχει 161 τμήματα, το δεύτερο (θετικών και τεχνολογικών) 263, το τρίτο (υγείας και ζωής) έχει 167 τμήματα και το τέταρτο (οικονομίας και πληροφορικής) 185 τμήματα.

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να έχουν

Οι υποψήφιοι αυτές τις μέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα, κορυφώνουν το διάβασμά τους και ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους στα φροντιστήρια. Έχοντας κάνει μία καλή προθέρμανση, ολοκληρώνοντας τις απολυτήριες εξετάσεις, ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες, μια διαδικασία που από την αρχή γνώριζαν ότι είναι ψυχοφθόρα, ωστόσο απαραίτητη για να πετύχουν το στόχο τους. Οι μαθητές, υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους τα παρακάτω αντικείμενα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ ή ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων, αν πρόκειται για εξέταση μαθήματος σε επίπεδο σχολικής μονάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr