background img
banner
banner

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: “Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του Ιερού Ναού Εισοδίων Αιγίου…”

Με αφορμή τη χρόνια εγκατάλειψη του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμόρροπη κατάσταση, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής προτείνει συνεργασία των αρμόδιων φορέων ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για να προχωρήσει η αποκατάσταση του μνημείου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Το Αίγιο, έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα αριστουργηματικό ιστορικό μνημείο το οποίο αποτελεί σύμπλεγμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό Ναό σπάνιας και απαράμιλλης ομορφιάς που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ερνέστο Τσίλερ το 1893 και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια ειδικότερα.

Δυστυχώς, ο σεισμός που έπληξε το Αίγιο το 1995 δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στα θεμέλια του κτηρίου με αποτέλεσμα ο Ιερός Ναός να έχει εγκαταλειφθεί και να παρακμάζει καθημερινά από τη φθορά του χρόνου και την απουσία του ανθρώπινου παράγοντα αναφορικά με τη φροντίδα και προστασία του έργου. Τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης του μνημείου, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό το έργο να αποκτήσει ξανά την μοναδική ιστορική και αισθητική του ταυτότητα».

Και καταλήγει: «Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να συνεργαστούν με σκοπό να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίας αποκατάστασης του μνημείου…».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr