background img
banner
banner

Αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΕΦΕΡΑΝ» ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ

Το… βάρος στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αλλά και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ρίχνουν τις ημέρες αυτές στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, καθώς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των δομών, προσφέροντας τα καλύτερα σε νήπια, βρέφη αλλά και παιδιά στην περίπτωση των Κ.Δ.Α.Π.

Ο αυξημένος αριθμός των παιδιών για φέτος ανάγκασε την κίνηση των διαδικασιών για περισσότερες προσλήψεις και όλα τα θέματα διευθετούνται κατόπιν συνεργασίας του νέου συμβουλίου του ΝΠΔΔ με το απερχόμενο.

Και φέτος στον δήμο Αιγιαλείας λειτουργούν έξι παιδικοί σταθμοί οι οποίοι είναι: 1ος και 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Ρωμανιόλη 45), 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Μυρτιά), 4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Αισχύλου 5), Δημοτικός Σταθμός Διακοπτού και Δημοτικός Σταθμός Ακράτας. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” ο νέος πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ΄΄ο αριθμός των νηπίων και των βρεφών που έκαναν αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου μας είναι φέτος αρκετά αυξημένος. Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες που προκύπτουν χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό. Προχθές έγινε η ανανέωση των συμβάσεων τόσο για τους Παιδικούς Σταθμούς όσο και για τα Κ.Δ.Α.Π. για να προλάβουμε τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσλήψεις βρεφονηπιοκόμων ώστε να καλυφθεί το 100% των αναγκών΄΄.

180 μόνο στους Δημοτικούς Π.Σ. του Αιγίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των παιδιών δεν ήταν αναμενόμενη σε αυτό το βαθμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχετική πρόβλεψη για προσωπικό από τον προϋπολογισμό. Χάρη όμως στην καλή συνεργασία απερχόμενης και νέας διοίκησης του ΝΠΔΔ το θέμα διευθετήθηκε καθώς το παλιό Δ.Σ. αποφάσισε εκτάκτως αναμόρφωση του προϋπολογισμού λίγο πριν και επίσημα αναλάβει το νέο.

Συνολικά, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του δήμου στο Αίγιο εντάχθηκαν φέτος περίπου 100 νήπια και 80 βρέφη, αριθμοί… ρεκόρ, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και για τα Κ.Δ.Α.Π. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατέστησε γνωστά ο κ. Ανδριόπουλος, σε όλα τα Τμήματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών υπάρχει πληρότητα δηλαδή οι προβλεπόμενες 20 εγγραφές για κάθε Τμήμα, πλην της Ακράτας που παρουσιάζει λίγο μικρότερη ζήτηση.

«Πλώρη» και για νέα Κ.Δ.Α.Π. από Ιανουάριο

΄΄Ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. έχει δοκιμαστεί και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης από τις οικογένειες της Αιγιάλειας. τα Κέντρα αυτά είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα καθώς προσφέρουν δημιουργική απασχόληση για νήπια και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στα οποία αναπτύσσουν την ομαδικότητα, συνεργάζονται, επικοινωνούν, μαθαίνουν, δημιουργούν και διασκεδάζουν. Έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε κι άλλα, πέραν των υπαρχόντων που λειτουργούν, έτσι ώστε να δώσουμε νέες δυνατότητες σε περισσότερα παιδιά. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κι άλλα τμήματα από την αρχή του νέου έτους. Προς αυτή την κατεύθυνση, σκοπεύουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με διευθυντές σχολείων και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έτσι ώστε να υπάρξει ενημέρωση στα παιδιά και βέβαια να εξασφαλιστεί η στέγαση περισσότερων Κέντρων, τα οποία, ως γνωστόν, στεγάζονται σε Δημοτικά Σχολεία΄΄, τόνισε ακόμη ο νέος πρόεδρος του ΝΠΔΔ.
Να σημειωθεί ότι τα Κ.Δ.Α.Π. που λειτουργούν από τον δήμο είναι τρία στο Αίγιο, ένα στη Συμπολιτεία, ένα στο Διακοπτό και ένα στην Ακράτα.

Κ.Δ.Α.Π. και από την «ΠΑΡΕΑ»

Το δικό της Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δημιούργησε και η ΚΟΙΝΣΕΠ «Π.Α.Ρ.Ε.Α.». Μάλιστα, με πρόσκλησή της, αναφέρει: ‘ ‘Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις δραστηριότητές μας, είτε είστε δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ (κατόχους voucher) είτε όχι, στα προγράμματα εκπαίδευσης – αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στις δομές ΚΔΑΠ «Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ» επί της οδού Παναγιωτοπούλων 6-8 (1ος όροφος Φροντιστηρίου Κωστάρα), στην καρδιά της πόλη του Αιγίου. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι καλούν: Υπεύθυνη: Κα Έλλη Ψύχα, τηλ: 6938848627’’.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr