background img
banner
banner

Στην κατεύθυνση της άντλησης χρηματοδοτήσεων για έργα στη λιμενική ζώνη

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΥΝΕΚΛΗΘΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Οργανωτικό χαρακτήρα είχε η πρώτη τακτική συνεδρίαση της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του, υπό την προεδρία του Βασίλη Γ. Χριστόπουλου και παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Παρέστησαν ο Λιμενάρχης Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και τα μέλη Παναγιώτης Μαρινόπουλος, και Αδαμαντία Παρίση καθώς και η Σοφία Αντωνάτου προϊσταμένη του Τελωνείου Αιγίου.

Αρχικά συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ έγινε και η σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθησε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου τις επόμενες ημέρες να γίνει δημοπράτηση για τη σύναψη σύμβασης με εταιρεία για την φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων και άλλων αναγκών που κρίνει η νέα διοίκηση, όπως αποφασίστηκε η εκπόνηση-επικαιροποίηση μελετών προκειμένου να δημοπρατηθεί η από δύο ετών εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και προορίζονται σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που έχει κατατεθεί για την επισκευή των κριποδωμάτων του Παλαιού Λιμένα.

 

Προσπάθειες για διεκδίκηση χρηματοδότησης από το «Leader Αλιείας»

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της διεκδίκησης χρημάτων ως προτεραιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το πρόγραμμα Leader Αλιείας, το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Αχαΐα. ΄΄Είναι ένα πρόγραμμα από το οποίο θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε ούτως ώστε να αντλήσουμε χρηματοδότηση με σκοπό την εκτέλεση αναγκαίων έργων αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και τμημάτων της χερσαίας λιμενικής ζώνης τα οποία θα αναβαθμίσουν και θα δράσουν συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί ώστε να δοθεί μια επιπλέον ώθηση για την τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας΄΄, τόνισε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Χριστόπουλος.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε είναι η αναγκαιότητα παρεμβάσεων στην οδό Ψαρρών που παρουσιάζει πρόβλημα πλημμυρών σε κάθε έντονη βροχόπτωση και γίνεται απροσπέλαστη. Μάλιστα, με εντολή δημάρχου πρόκειται το θέμα να τεθεί σε προτεραιότητα αρχής γενομένης από συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τη ΔΕΥΑΑ. Τέλος, συζητήθηκε για το που βρίσκονται οι διαδικασίες που αφορούν την εξομοίωση της Λιμενικής Ζώνης στα αλιευτικά καταφύγια Διακοπτού και Κρυονερίου Ακράτας με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν, απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης περίπου δύο ετών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr