background img
banner
banner

Ανταλλαγή απόψεων για την ανάκαμψη της αγοράς

ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά συναντήθηκε ο επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Εμπορική Ενότητα’’ Λάμπης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς και οικονομίας και την προσέλκυση κόσμου, με στόχο η Αιγιάλεια να γίνει προορισμός!

Η κ. Τσουκαλά ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της, εν όψει Χριστουγέννων, το Αίγιο να γίνει πόλος έλξης για περισσότερο κόσμο και ήδη απ’ ό,τι είπε από τις συμμετοχές σχολείων και ξένων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να επισκεφτούν την πόλη την περίοδο των εορτών, πάει πολύ καλά η όλη διοργάνωση!

΄΄Πάνω σε αυτό, ενώ τη συγχάρηκα για την προσπάθεια που κάνει, ιδιαίτερα για το Πάρκο των Χριστουγέννων, δεν μπορούσα όμως να μην αναφέρω με ταπεινότητα, ευγένεια αλλά και με ευθύτητα, μεταφέροντας τον σφυγμό της αγοράς αλλά και της τοπικής κοινωνίας, πως υπάρχουν αντιδράσεις για το στολισμό της πλατείας Αγίας Λαύρας που έγκεινται σε δύο σημεία .
Το πρώτο είναι, ότι πολλοί Έμποροι αλλά και μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι ως είθισται έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με την φάτνη, τον Άγιο Βασίλη, το καραβάκι, το στολισμένο δέντρο που αν και εισαγόμενο από το εξωτερικό, έχει ενσωματωθεί στα ελληνικά δεδομένα των ημερών, διαμαρτύρονται έντονα από τη μη ύπαρξη αυτών των στοιχείων. Φυσικά τόνισα πως εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί και αποδέχομαι (όπως θεωρώ και κάθε νοήμων νους) το “διαφορετικό”, το “ιδιαίτερο”, το “ειδικό”, αρκεί να υπάρχει στην κεντρική πλατεία, ως το πρώτο σημείο μιας πόλης που βλέπουν όλοι, το “Κεντρικό νόημα – πυρήνας “ και γύρω από αυτό όλοι οι “δορυφόροι” του.

Αυτό που διδαχθήκαμε από τη χριστιανική θρησκεία και την παράδοση. Αυτό που θα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, «την ενανθρώπηση του Χριστού μας»΄΄, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Το δεύτερο, αφορά το καθαρά εμπορικό κομμάτι. Το αν δηλαδή αυτού του είδους ο στολισμός είναι ικανός να προσελκύσει γονείς με παιδάκια και γενικότερα εν δυνάμει αγοραστικό κοινό ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα των μαγαζιών της πλατείας και του κέντρου, ή θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματά μας!΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Δεσμευτήκαμε ως επερχόμενη διοίκηση πως θα υπάρχει αγαστή συνεργασία για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης μας και πως θα συνεχίζουμε πάντα να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση, έχοντας ως βασικό στόχο τη διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συμφερόντων των συναδέλφων μας εμπόρων αλλά και των συμπολιτών μας! Η συζήτηση έκλεισε σε φιλικό κλίμα με την ανταλλαγή ευχών, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr