background img
banner
banner

Προτάσεις του Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Παραρτήματος Αιγιαλείας προς τον δήμο

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αιγιαλείας ζητά η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε. Παράρτημα Αιγιαλείας. Είχε προηγηθεί μία πρώτη επαφή τον περασμένο Νοέμβριο με την κατάθεση συγκεκριμένων αιτημάτων και πλέον τα μέλη του Παραρτήματος θα ζητήσουν να μάθουν εάν έχουν δρομολογηθεί.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση του Δ.Σ. με τον κ. Καλογερόπουλο είχε γίνει στις 28 Νοεμβρίου σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αναγνώρισης της τιμής και μνήμης που οφείλει η Πολιτεία απέναντι στο μεγάλο έπος της Εθνικής Αντίστασης, όπως τονίζεται εκ μέρους του Παραρτήματος.

Όπως τονίζεται, ΄΄το Δ.Σ. κατέθεσε στη νέα Δημοτική Αρχή τις προτάσεις της για την ακόμα μεγαλύτερη “μεταλαμπάδευση “ στη νέα γενιά των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της “ανταρτομάνας” Αιγιάλειας. Οι προτάσεις της είναι: 1) Στην υπό ανάπλαση Πλατεία Αγία Λαύρας το υπάρχον Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης να τοποθετηθεί σε νέα περίοπτη θέση με μικρό κήπο γύρω-γύρω ώστε να είναι ορατό και σεβαστό από τους περιπατητές της Πλατείας. 2) Να παραχωρηθεί από τον δήμο μια μεγάλη δημοτική αίθουσα για να στεγαστεί το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης Αιγιαλείας ώστε να συγκεντρωθούν εκεί όλα τα διάσπαρτα υλικά, ντοκουμέντα, φωτογραφίες κ.λπ. Να μπορούν να το επισκέπτονται σχολεία, σύλλογοι και απλοί πολίτες για να μαθαίνει και να διδάσκεται η σημερινή νεολαία για το Έπος της Εθνικής Αντίστασης. 3) Να μετονομαστεί η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου σε οδό Σταθούλας Καστιδήμα προς τιμήν της ηρωίδας αγωνίστριας από την Κουνινά που καταδικάστηκε σε θάνατο από τα στρατοδικεία του Εμφυλίου και εκτελέστηκε σε ηλικία 19 ετών. Μετά την παρέλευση 2 μηνών το Δ.Σ. ζητά νέα συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για να διερευνηθούν οι σχετικές ενέργειες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr