background img
banner
banner

«Ποδαρικό» χθες στο έργο της ανάπλασης πλατειών

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Το μεγάλο αναπτυξιακό έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγίας Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», ξεκίνησε χθες και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη. Η πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έχει ταυτιστεί με αυτό αφού επί των ημερών της εκπονήθηκε η μελέτη, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ενώ ξεκίνησε και το υποέργο πριν από ενάμιση μήνα.

Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια, ένα όραμα που εντάχθηκε στο ενιαίο σχέδιο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και πλέον, με την έναρξη των εργασιών, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να παραδοθεί στους δημότες.

Η κ. Ψυχράμη βρέθηκε χθες από το πρωί στο χώρο των εργασιών, στην οδό Ασημάκη Φωτήλα απ’ όπου ξεκίνησαν, συνομίλησε με τον εργολάβο και ζήτησε πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε το έργο να αποπερατωθεί γρήγορα και να μην διαταράξει, στο μέτρο του δυνατού, την καθημερινότητα της πόλης. Άλλωστε, οι παρεμβάσεις γίνονται σε ένα σημείο αιχμής και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία πρωτίστως, γι’ αυτό όσοι κινούνται στο κέντρο θα πρέπει να έχουν υπομονή και κατά προτίμηση να χρησιμοποιούν τους περιμετρικούς δρόμους.

Ήδη χθες η οδός Ασ. Φωτήλα από την Ταξιαρχών ως την Ζαΐμη παρέμεινε κλειστή για τα οχήματα και κατά συνέπεια και η οδός Γερμανού κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα.

Ικανοποιημένη η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας»

To protionline.gr συνάντησε την κ. Ψυχράμη στο εργοτάξιο να δηλώνει ικανοποιημένη για την έναρξη των εργασιών: ΄΄Δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί παίρνει «σάρκα και οστά» αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό για την πόλη μας έργο, το οποίο οραματίστηκα, πάλεψα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και πλέον το βλέπω να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και καλώς εχόντων των πραγμάτων να παραδίδεται στους πολίτες. Ο αγώνας για να παρακάμψουμε τα εμπόδια ήταν μεγάλος, συναντήσαμε πολλά στην πορεία, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, όμως μαζί με τους συνεργάτες μου παλέψαμε και τα καταφέραμε. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι επιτέλεσα το χρέος μου απέναντι στην κοινωνία και τους συνδημότες μου έτσι ώστε όλοι μαζί να απολαμβάνουμε σε λίγους μήνες ένα κέντρο πιο φιλικό στο περιβάλλον, πιο ελκυστικό, πιο σύγχρονο, ένα σημείο που θα μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους για την πόλη μας΄΄.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» εστίασε ωστόσο και σε ένα σημείο ακόμη: ΄΄Είναι επιτακτική η ανάγκη να δούμε ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πρόκειται για το ετοιμόρροπο κτίριο της οδού Ασ. Φωτήλα για το οποίο πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τον δήμο. Ήδη το προστατευτικό καλύπτει το πεζοδρόμιο και εκεί βάσει της μελέτης θα εκτελεστούν εργασίες. Κυρίως δε πρέπει να δοθεί λύση καθώς το κτίριο χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο΄΄. Καταλήγοντας, η κ. Ψυχράμη επισημαίνει: ΄΄Θα παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία των εργασιών και θα βλέπουμε σταδιακά όλοι μαζί την πόλη να αλλάζει ανοίγοντας δρόμους προς το μέλλον΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr