background img
banner
banner

Τα σωματεία στίβου του Αιγίου τίμησαν τη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή | ΦΩΤΟ

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Θρήνος στο χώρο του στίβου αφού ο Βασίλης Σεβαστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών. Ο Βασίλης Σεβαστής είχε προσβληθεί από κορονοϊό και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία” αλλά, δυστυχώς, δεν άντεξε. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή την Πέμπτη (08/04). Στην προπόνηση της Παρασκευής, οι αθλητές των σωματείων στίβου του Αιγίου, ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ και ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ κράτησαν ενός λεπτού σιγή, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου – σύμβολο του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού, τον οποίο υπηρέτησε για περισσότερο από μισό αιώνα. Την ίδια στιγμή το ίδιο έπραξαν όλα τα σωματεία της χώρας, ενώ συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η αθλητική ηγεσία, Ομοσπονδίες, σύλλογοι και εκπρόσωποι του αθλητισμού από όλη την Ελλάδα.

Ξεχωρίζουμε εκείνες του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ αλλά και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, λόγω της σχέσης του με την Αχαϊα, καθώς στα 28 του εγκαταστάθηκε στην Πάτρα και όλα αυτά τα χρόνια είχε επισκεφτεί πολλές φορές το Αίγιο διατηρώντας στενούς δεσμούς με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. «Το διοικητικό συμβούλιο του Αθηνόδωρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για πάνω από 20 χρόνια ενώ ως αθλητής είχε διακριθεί στο αγώνισμα του δεκάθλου εντός και εκτός συνόρων. Θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του αλλά και σε όσους συμπορεύτηκαν μαζί του είτε με την ιδιότητα του αθλητή, είτε με την συνευθύνη της διοίκησης της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας».

«Η αθλητική μας οικογένεια πενθεί βαθύτατα το χαμό του Βασίλη Σεβαστή»

«Ο Βασίλης Σεβαστής γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Ρόδο και στην Κάλυμνο ήταν πολιτογραφημένος Πατρινός, αφού εδώ ήρθε στην ηλικία περίπου των 28 ετών κάνοντας τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ως καθηγητής Φ.Α. και προπονητής. Παντρεμένος στην πόλη μας, με την Ελένη Κοντοδήμα απέκτησε δύο κόρες, την Αφροδίτη και τη Δέσποινα. Υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Σταδίου και Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Διετέλεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα προπονητής της Ολυμπιάδας Πατρών και της ΕΑΠ.
Ο Βασίλης ξεχώρισε για το ήθος του και την εργατικότητά του. Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στίβο για πάνω από 50 χρόνια από πολλές θέσεις με συνέπεια, σοβαρότητα, ευγένεια και τιμιότητα. Ο χρυσός Μεσογειονίκης πρωταθλητής του 1971 και Βαλκανιονίκης του 1972 ήταν ο άνθρωπος που αναβάθμισε τον ελληνικό στίβο ως Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως τις πρόσφατες εκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr